Науковий гурток "Глобалізація та європейська інтеграція"

Наші відзнаки

  ЗВІТ
про проведення І етапу Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт з галузей знань і спеціальностей у 2022/2023 н.р.

В результаті проведення підсумків Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт з галузей знань і спеціальностей визначено переможців:
«Міжнародна економіка» (спеціальність/предмет - ОПП).
2 місце – Скороход Владислава Едуардівна, «Розвиток європейської інтеграції України», науковий керівник – к.е.н., доц. Михальчишина Л.Г.
3 місце – Бойко Ярослав Петрович, «Європейські економічні фонди підтримки галузі рибництва та аквакультури: тенденції та перспективи для України», науковий керівник – к.е.н., доц. Михальчишина Л.Г.
   

Члени наукового гуртка - переможці І етапу студентської олімпіади 2022-2023 навчального року:


І місце – Вікторія Лисюченко, студентка 1 курсу 2 групи ОС Бакалавр спеціальності 051 «Економіка» ОПП «Міжнародна економіка»;
ІІ місце – Діана Плахотник, студентка 1 курсу 2 групи ОС Бакалавр спеціальності 051 «Економіка» ОПП «Міжнародна економіка»;
ІІІ місце – Анастасія Семенець, студентка 1 курсу 2 групи ОС Бакалавр спеціальності 051 «Економіка» ОПП «Міжнародна економіка».

Член наукового гуртка Даневич Дарія прийняла участь у роботі VIІ Міжнародної науково-практичної інтернет-конференції «Інноваційна модернізація економіки України в умовах євроінтеграційних процесів» 15 листопада 2022 року з темою доповіді: "ФОРМУВАННЯ СИСТЕМИ РЕАЛІЗАЦІЇ СІЛЬСЬКОГОСПОДАРСЬКОЇ ПРОДУКЦІЇ ТА КОНКУРЕНТНИХ ПЕРЕВАГ ВІТЧИЗНЯНИХ ВИРОБНИКІВ НА РИНКУ ЄС"

Член наукового гуртка "Глобалізація та європейська інтеграція" магістр 2 року навчання ОПП "Прикладна економіка" Олександр Татарчук переміг у Всеукраїнському конкурсі студентських наукових робіт на тему: «Українська аквакультура: шлях до успіху» з науковою роботою на тему проектування рибницького підприємства індустріального типу з виробництва товарної продукції кларієвого сома. Знання з аквакультури Олександр підкріпив аналітичними розрахунками очікуваної економічної ефективності вирощування калієвого сома в басейнах УЗВ. Призове перше місце відмічене дипломом та цінним подарунком у розмірі 10000 грн.

   Гуртківці О. Татарчук і А. Шеховцова отримали сертифікати за участь у Міжнародному форумі з розвитку сталої аквакультури «Aquaculture Business Ukraine-2021»

 

    Кафедра глобальної економіки вітає з черговою перемогою у першому етапі ІХ Фестивалю студентської науки-2020 гурток "Глобалізація та європейська інтеграція" (ІІ місце) та "Європейські студії" (ІІІ місце), який проходив з 18 по 22 травня 2020 року.

   Студентам університету та, зокрема, економічного факультету видалась нагода дистанційно представити результати досягнень в сфері наукової та інноваційної діяльності у І турі Фестивалю студентської науки НУБіП України, що в значній мірі допомагає формувати сучасного, компетентного, висококваліфікованого, конкурентоспроможного та креативного фахівця на ринку праці.

  На Фестивалі було представлено 16 студентських гуртків від економічного факультету, які презентували наукові здобутки за 2019-2020 навчальний рік, їхню активність у різних заходах (крім наукових) та стратегію розвитку на наступний рік. Крім того, варто зауважити, що в цьому році додався ще один критерій оцінювання - наявність та активність ведення інтернет-сторінки наукового гуртка

  Оцінювали надбання та досягнення наукових гуртків високопоставлені члени журі, що включало в себе представників Спілки молодих вчених НУБіП України, Ради аспірантів, Студентського наукового клубу, а також науково-педагогічних працівників від економічного факультету. Комісія зазначила, що цьогоріч, наукові гуртки економічного факультету показали високі результати, зокрема, було багато перемог у конкурсах наукових робіт, видані статті в базі Scopus, опубліковано велику кількість наукових статтей та тез, прийнято участь у конференціях та різноманітних заходах.

   Наукові гуртки постійно розвиваються, урізноманітнюють види своєї діяльності, застосовують інноваційні технології та сучасні методи пізнання для того, щоб як найкраще розкрити свій потенціал та представити на високому рівні результати своєї діяльності.

   Таким чином, у результаті напруженої та толерантної боротьби протягом І етапу Фестивалю студентської науки на економічному факультеті журі визначило наступне:

  в сумарному підсумку І місце виборов науковий гурток «Клуб фінансового аналітика», набравши переможних 248 балів. Староста Шиян Карина та науковий керівник – к.е.н., ст..викл. Тітенко Зоя Миколаївна (https://nubip.edu.ua/node/21549).
   ІІ місце розділило між собою два наукових гуртка, зокрема «Банки, фінансові ринки та агробізнес: виклики сьогодення» (староста – Шафарчук Людмила; науковий керівник – к.е.н., доц. Костюк В.А.) та «Глобалізація та європейська інтеграція» (староста - Савчук Микола; науковий керівник – к.е.н., доц. Сокур Л.В.), набравши по 247 балів.

  ІІІ місце вибороли наукові гуртки «Фінансист» (староста – Веремій Яна; науковий керівник – к.е.н., доц. Мрачковська Н.К.), «Цифрова статистика» (староста – Горяк А.В., науковий керівник – к.е.н., доц. Чухліб А.В.) та «Європейські студії» (староста – Швець Євгенія, науковий керівник – к.е.н., доц. Гераймович В.Л.), набравши по 242 бали.

 

 

Робота гуртка проявляється в участі у щорічних міжнародних наукових конференціях студентів. Студенти систематично приймають участь у конференціях, виступають з доповідями на гуртках кафедри, конференціях, публікують наукові статті та тези у вітчизняних фахових виданнях. За результатами студентської наукової роботи студенти виборюють почесні грамоти, листи подяки. Активну участь науковий гурток брав у V Фестивалі студентської науки – 2016 з нагоди Дня науки в НУБІП та зайняв почесне місце.

 

 

 

 

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook