Яна Медушовська ділиться враженнями від участі в програмі ERASMUS+

2 серпня 2016 року

 Erasmus+ відкрив нові горизонти для мене та подарував нові позитивні враження. Моя програма мобільності проходила в університеті міста Фоджа, Італія. Даний університет заснований 5 серпня 1999р. Ректор – проф. Maurizio Ricci. Університет включає в себе 6 факультетів: економічний факультет; юридичний факультет; факультет клінічної та експериментальної медицини; факультет медичних та хірургічних наук; факультет сільськогосподарських, продовольчих наук та навколишнього середовища; гуманітарний факультет (науки про літературу, культурну спадщину та освіту).

Університет пропонує 16 програм підготовки бакалаврів, 15 програм підготовки магістрів, наявність підготовки аспірантів та активне стажування студентів. Під час програми мобільності ми мали змогу вивчати італійську мову в лінгвістичному центрі університету, а по закінченні отримали відповідний сертифікат. Навчання було цікавим та пізнавальним. Звичайно, система освіти відрізняється від тієї, до якої ми звикли в Україні, і це було своєрідним плюсом, адже маємо тепер з чим порівнювати.

Програма мобільності навчила мене адаптуватись до нових ситуацій, дала можливість побачити чудову країну та завести нові знайомства. Особлива вдячність за підтримку наших прагнень проректору з науково-педагогічної роботи, міжнародної діяльності та розвитку В.А. Ткачуку, декану факультету аграрного А.Д. Остапчуку, а також, координатору міжнародної діяльності Університету м. Фоджа Джуліо Еспозіто. Завдяки нашим спільним зусиллям, отримали такий чудовий результат. Учасниками даної програми стали: студентка факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК Кристина Прилипко та студентки факультету аграрного менеджменту Ольга Петрик, Юлія Сапсай та Яна Медушовська.

Erasmus+ здійснює мрії, розширює кругозір. Оскільки, знайомства з людьми з інших країн дозволяє пізнати їхню культуру та традиції. Головне – це не боятись змін та нового оточення, наважитись вирватись зі своєї звичної зони комфорту і все обов’язково вийде найкращим чином.

Яна Медушовська,
студентка факультету аграрного менеджменту ОКР "Магістр",
спеціальність "Адміністративний менеджмент"

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook