Магістр Надія Полякова про переваги Erasmus + для студентів

6 липня 2016 року

     Під час навчання в університеті студенти повинні використовувати усі можливі варіанти для покращення своїх практичних і теоретичних навичок та здобуття досвіду на майбутнє. Важливу роль в цьому відіграє Міжнародний відділ нашого університету, який забезпечує зв'язок студентів з іншими навчальними закладами майже всього світу. Другий семестр 2015-2016 навчального року я провела у Варшавському університеті наук про життя (WULS-SGGW) за програмою мобільності Erasmus +.

     Ці 4 місяці стали для мене зовсім новою яскравою сторінкою життя та важливою сходинкою на шляху самовдосконалення. Декілька слів про організацію навчального процесу та студентського життя. По-перше, це великий і вільний вибір наукових дисциплін до відповідної спеціальності, успішний залік яких веде до отримання повної суми гранду (стипендії). По-друге, хочеться відмітити вдале поєднання теоретичних та практичних занять, які супроводжувалися виступами професорів з різних університетів, та великі інформаційні можливості для студентів. Кожне моє заняття було особливим, бо поруч навчалися студенти з різних країн і які мають власний погляд і досвід в економічних питаннях (адже навчалась я саме на економічному факультеті). По-третє, вразила організація студентського дозвілля – тебе ніколи не залишають без уваги. Постійні тематичні вечори відпочинку, спортивні змагання, конкурси, поїздки у різні куточки Польщі та до сусідніх країн розширили мій світогляд і збагатили знаннями про історію та культуру інших країн. Ще один важливий момент – можливість вдосконалити свій рівень володіння англійською мовою (бо саме вона є основною для спілкування між студентами та під час навчання) та вивчати інші мови (для мене це стала польська). 

     І як результат, після періоду мобільності в мене є друзі з усіх куточків світу, нові знання, бажання вивчати і робити щось нове та багато вражень і емоцій, якими хочеться ділитися з іншими. Недарма ж говорять: «Erasmus один раз, Erasmus на все життя».

 

Надія Полякова,
магістр економічного факультету 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook