Ректорат. Екзаменаційна сесія, державне замовлення і День університету – першочергові завдання

23 травня 2016 року

     Чергове засідання ректорату, яке відбулося 23 травня, було присвячене організації навчального процесу. Як зазначив ректор Станіслав Ніколаєнко, відкриваючи його, увага адміністрації, деканатів і дирекцій, завідувачів кафедр має бути спрямована на перебіг літньої екзаменаційної сесії. Навчальному відділу на чолі з Оксаною Зазимко доручено проводити щоденний моніторинг дисципліни, аналіз успішності студентів.  

 

     Другий напрямок, на якому будуть сконцентровані зусилля, – формування державного замовлення. За попередніми даними, кількість бюджетних місць у цьому році буде скорочена у середньому на 10,8%. Пояснюється це відповідним зменшенням кількості випускників. За окремими спеціальностями скорочення ще більші. Зокрема, держзамовлення на правознавство планується знизити більш, ніж на 20%, менеджмент – 20%, економіку – 26%, облік і аудит – 29%. У зв’язку з цим, завдання колективу – активізувати профорієнтаційну роботу із залучення студентів на контрактну форму навчання.
      Третій – проведення статутних заходів і відзначення 118-річниці університету. З проектами порядків денних та проектом плану роботи на червень познайомила учений секретар Оксана Барановська. Нагадаємо, що засідання вченої ради 25 травня розпочнеться з оглядової екскурсії. Збір о 1300 біля корпусу №5

     Проректор з науково-педагогічної роботи, міжнародної діяльності та розвитку Вадим Ткачук доповів про результати відрядження до Варшавського університету наук про життя, досягнуті домовленості, зокрема щодо провадження спільних наукових досліджень, обміну студентами, програм стажування. Також цього тижня факультет захисту рослин, біотехнологій та екології приймає студентів з Поморської академії в Слупську (Польща), які прибули до нас за програмою подвійних дипломів.
    За планом проводяться ремонтні роботи. Розпочинається фарбування фасаду корпусу №4. До Дня університету будуть готові й інші об’єкти, частину з них продемонструють членам вченої ради у середу. Повністю всі можна буде оглянути в п’ятницю, запевнив проректор з навчально-науково-виробничих питань та адміністративно-господарської діяльності Валерій Іщенко. За перебігом ремонтів слідкуйте в спеціальних репортажах на нашому офіційному сайті

     На завершальному етапі підготовка документів для акредитації наукових спеціальностей, доповів перший проректор Ігор Ібатуллін. Він також проінформував про стан справ у навчально-дослідних господарствах, де наразі триває обробка посівів гербіцидами. Як зазначив ректор Станіслав Ніколаєнко, у минулому році досягнуто беззбитковості господарств. Завдання на цей – отримати прибуток, який буде спрямований виключно на поліпшення навчальної бази і студентські гуртожитки.
      Про роботу підрозділів і плани на поточний тиждень доповіли їх керівники: відділу кадрів – Микола Михайліченко, юридичного – Андрій Бова, планово-фінансового – Олег Бронін, відділу комплексної безпеки і охорони – Василь Моісеєв, спеціального відділу – Валерій Бевз, головний бухгалтер – Тетяна Кондрицька та завідувач кафедри військової підготовки – Анатолій Есаулов

     Підводячи підсумки ректорату, Станіслав Ніколаєнко дав ряд доручень. Зокрема, Вадиму Ткачуку – контролювати надходження і витрати, дотримуватися політики економії коштів, Ігорю Ібатулліну, Миколі Михайліченку – створити кадровий резерв.
 
     На засіданні також розглядалися й інші питання життєдіяльності університету.
 
Денис Рудень 
Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook