Семінар "Шляхи забезпечення високої рентабельності птахівництва"

15 лютого 2016, 22:04

 

 

 На ІІ міжнародному семінарі розглянули шляхи забезпечення високої рентабельності птахівництва

 

 Журнал «Сучасне птахівництво» Національного університету біоресурсів і природокористування України (кафедра технологій у птахівництві, свинарстві та вівчарстві) за підтримки асоціації «Союз птахівників України» провели ІІ міжнародний семінар "Шляхи забезпечення високої рентабельності птахівництва" у рамках Міжнародної виставки ефективного тваринництва та птахівництва «AGRO ANIMAL SHOW» 12 лютого 2016 року (виставковий центр «КиївЕкспоПлаза», вул. Салютна 2 б).

У роботі семінару прийняли участь спеціалісти птахівничих підприємств різних форм власності; керівники та менеджери компаній-виробників і дистриб’юторів ветеринарних препаратів, кормів, кормових добавок, обладнання; наукові співробітники науково-дослідних інститутів та інші. Загалом на семінарі зареєстровано більше 70 учасників.

На початку семінару його учасників привітав головний редактор журналу «Сучасне птахівництво», доктор сільськогосподарських наук, професор Віталій Петрович Бородай. Про підсумки роботи галузі птахівництва у 2015 році розповів виконавчий директор  асоціації «Союз птахівників України» Сергій Михайлович Карпенко. Про стан і перспективи розвитку птахівництва Київщини присутніх проінформував Микола Єпіфанович Жеребов - голова правління ВО «Київптахопром. Олексій Володимирович Коваленко, генеральний директор НВП «Аріадна», кандидат технічних наук, розглянув шляхи підвищення рентабельності виробництва продукції птахівництва за використання кормових добавок та лікувальних преміксів ТМ "Біокорр", які виготовляє компанія. На необхідності проведення профілактики сальмонельозу с.-г. птиці у своїй доповіді наголосила Лариса Миколаївна Коновал, директор ТОВ «Альфа-Вет». Як проводять  селекційну роботу з кросами курей угорської компанії "Баболна Тетра" повідомив Золтан Хорват, ("Баболна Тетра", Угорщина). Руслан Іванович Буряк, доктор економічних наук, професор, НУБіП України зазначив, що маркетинг є ключовим фактором успішної діяльності птахівничих підприємств.

На семінарі були розглянуті також питання щодо нових інформаційних технологій у птахівництві, програми енергозбереження для сільського господарства, оцінювання ефективності вакцин українського виробництва і закордонних аналогів, застосування ефірних олій як альтернативи застосування антибіотиків у птахівництві, використання складних ферментних композицій у птахівництві тощо.

Наприкінці семінару було влаштовано невеличкий фуршет, що надало можливість учасникам продовжити спілкування, обмінятись досвідом і одержати натхнення на високопродуктивну працю для забезпечення розквіту галузі птахівництва в Україні.    

 

Вікторія Мельник,

 доцент кафедри технологій у птахівництві, свинарстві та вівчарстві

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook