Проведено виїзне засідання наукового гуртка «Овочівник» у виставковому центрі «КиївЕкспоПлаза»

12 лютого 2016 року
«КиївЕкспоПлаза»

11.02.2016 р. проведено виїзне засідання наукового гуртка «Овочівник» у виставковому центрі «КиївЕкспоПлаза», де проводиться міжнародна виставка «Фрукти. Овочі. Логістика» та був організований семінар-практикум: «Як заробляти на вирощуванні овочів?».

На семінарі акцентували увагу, що сучасне овочівництво України стало великим бізнесом, і через це перейшло із зони локального до глобального забезпечення овочами. Це призвело до розвитку всього ланцюжка виробництва і логістики за принципом «від поля до столу споживача». Крім того, відмінність овочівництва як бізнесу полягає в тому, що за правильного підходу до вирощування і маркетингу ця галузь є високорентабельною, навіть в сезон перевиробництва, що значно відрізняє її від інших сегментів АПК.

Представник компанії «Професійне насіння» ознайомив учасників семінару з овочевими новинками від передових насіннєвих компаній, які працюють на ринку України. Майбутні фахівці вкотре переконались, що вирішальним фактором в овочівництві є інтенсивні технології вирощування, у яких важливе місце займає сорт або гетерозисний гібрид для різних напрямів споживання та технологій вирощування.

Багатовекторність українського овочівництва як виробництва і бізнесу вселяє надію на успіх. А це тісно пов’язано із професіоналізмом, тому майбутнім овочівникам є над чим працювати і є надія, що Україна обов’язково стане «європейським овочевим полем».

 

Керівник наукового гуртка «Овочівник»,

в.о. завідувача кафедри овочівництва,

доцент Бобось І.М.

 

 


Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook