До університету завітала представницька делегація Китайської народної республіки

22 грудня 2015 року

     Вечір робочого дня 22 грудня в університеті завершився візитом представницької делегації Китайської народної республіки на чолі з заступником завідувача Міжнародного відділу Центрального комітету Комуністичної партії Китаю Джоу Лі. До її складу входили відповідальні працівники управління по Євразії і апарату міжнародного відділу ЦК КПК.

     У ході знайомства з університетом ректор Станіслав Ніколаєнко представив високим гостям Українську лабораторію якості та безпеки продукції АПК та Інститут сільськогосподарської радіобіології. Їх очільники Валерій Ушкалов та Валерій Кашпаров презентували наукові розробки колективів, які вони очолюють, та можливості їх співробітництва з китайськими колегами. На сьогодні наш університет співпрацює з Північно-Західним сільськогосподарським університетом, Пекінським науково-досліднимінститутом аграрної інформації при Пекінській академії аграрних і лісових наук, Китайським сільськогосподарським університетом, Північно-східним інститутом географії та агроекології Чжецзянської Академії аграрних наук, Сіньдзянською академією сільськогосподарських наук, Північно-східним сільськогосподарським університетом, Чжецзянським лісогосподарським університетом. Так що точок дотику в освітян і науковців України і Китаю достатньо.

     Китайську делегацію також познайомили з можливостями і експозиціями Ботанічного саду університету. А далі на них у залі засідань вченої ради НУБіП чекала зустріч з членами ректорату, деканами факультетів і директорами ННІ, знаними вченими нашого вишу.

     Станіслав Ніколаєнко детальніше розповів про структуру університету, кадровий потенціал та матеріально-технічну базу, стратегію розвитку університету «Голосіївська ініціатива – 2020», наукові надбання. І, безумовно, міжнародні зв’язки, які зараз мають тенденцію до розширення. Очільник університету висловився за те, що ми можемо і здатні прийняти на навчання студентів з Китаю, провадити спільні наукові дослідження. Китай – це зразок того, як країна може самоорганізуватися в складних умовах і досягти безумовного успіху, зазначив він.
     Джоу Лі подякував за теплий прийом, пропозиції співпраці і запевнив у підтримці і розширенні зв’язків нашого університету з вищими навчальними і науковими закладами на державному рівні у себе на Батьківщині. До речі, він певний час був послом КНР в Україні, знає її реалії, тож відмітив позитивні зміни у розбудові Української держави.

     А завершилася зустріч щедрівками у виконанні аматорських колективів кафедри культурології та обміном національними сувенірами.

Валентин Обрамбальський

 


Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook