Участь у наукових конкурсах на порядку денному Координаційної ради з питань науково-технічної діяльності

12 листопада 2015 року

     Чергове засідання Координаційної ради з питань науково-технічної діяльності розпочав Ігор Ібатуллін з привітання з Всесвітнім днем науки і побажав плідної наукової діяльності, цікавих ідей і конкурентоспроможних наукових результатів. Він ознайомив членів ради з результатами аудиту Рахунковою палатою наукової діяльності університету за 2014-2015 рр. Аудиторами була здійснена оцінка об’єктивності планування, ефективності використання коштів загального і спеціального фондів Державного бюджету України, затверджених Університету на проведення досліджень, наукових та науково-технічних розробок; використання результатів виконаних НДР; законності, своєчасності і повноти прийняття управлінських рішень у цій сфері; стану внутрішнього контролю тощо. У результаті перевірки порушень та невідповідностей не встановлено. Також Ігор Ілліч дав низку доручень по поліпшенню роботи з аспірантами, організації роботи спеціалізованих вчених рад, завершенню оптимізації структури наукових лабораторій, використання коштів передбачених на відрядження та закупівлю матеріалів.

     Начальник науково-організаційного відділу НДЧ Вікторія Самсонова проінформувала про стан експертизи проектів НДР на 2016 рік та зазначила, що нині в Міністерстві освіти і науки України триває ротація профільних секцій Наукової ради та організовується їх робота у новому складі. До складу секцій увійшли 20 провідних вчених від нашого університету, які є фахівцями у різних галузях наук. Після завершення остаточного формування секцій розпочнеться процедура експертизи проектів, яка триватиме два тижні. За підсумками роботи експертів буде сформований бальний рейтинг проектів НДР, поданих на конкурс. Вікторія Володимирівна акцентувала увагу присутніх на особливостях цьогорічної процедури приймання звітів по науково-дослідним роботам та про наукову діяльність структурних підрозділів. Також вона зазначила, що настає пора проявити себе науковим гурткам університету. З листопада в університеті розпочався І тур Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт з природничих, технічних і гуманітарних наук у 2015/2016 навчальному році. А вже в грудні конкурсна комісія розглядатиме студентські наукові роботи та рекомендуватиме їх до участі у ІІ турі.

     Про хід подання документів для участі у Всеукраїнському конкурсі «Винахід року-2015» доповіла начальник відділу патентно-ліцензійної, винахідницької та раціоналізаторської роботи Наталія Малаховська.

     Члени координаційної ради розглянули, обговорили та рекомендували Вченій раді на затвердження до друку монографії.

В. Самсонова,
начальник науково-організаційного відділу НДЧ

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook