Інтегрована система охорони лісів від пожеж для Чорноморського басейну – за участю науковців університету

17 вересня 2015 року

     В першій декаді вересня відбулися міжнародна науково-практична конференція «Сучасний стан лісопірологічних досліджень та охорони лісів від пожеж у Чорноморському та Східноєвропейському регіонах» і IV семінар міжнародного проекту «Використання природних водотоків для гасіння лісових пожеж з використанням новітніх технологій» («STREAMS-2-SUPPRESS-FIRES»), який фінансується програмою EU INTERREG IV «Black Sea Basin 2007-2013». Мета проекту – розробка та впровадження інтегрованої системи охорони лісів від пожеж для окремих пілотних територій регіону Чорноморського басейну.

     Організатори конференції (у якій взяли участь більше 50 учасників з Греції, Туреччини, Румунії, Молдови, Німеччини та інших країн) – ННІ лісового і садово-паркового господарства НУБіП та Регіональний Східноєвропейський центр моніторингу пожеж.

     Україну на ній, окрім нашого університету, презентували представники відомств та установ, що відповідають за боротьбу із природними пожежами, зокрема Державного агентства лісових ресурсів, Державної служби надзвичайних ситуацій, Одеської обласної державної адміністрації, Одеського обласного управління лісового та мисливського господарства. Вони обговорили сучасний стан та результати лісопірологічних досліджень в Україні, Східноєвропейському та Чорноморському регіонах, актуальні проблеми охорони лісів від пожеж і шляхи її поліпшення, застосування новітніх та інноваційних технологій для удосконалення ефективності охорони лісів від пожеж.

Сергій Зібцев


 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook