Вступна кампанія 2015: магістри іспити закінчують, а бакалаври лише починають

24 липня 2015 року

24 липня засідання приймальної комісії під головуванням ректора Станіслава Ніколаєнка стало фінальним з приводу прийому випускників технікумів і коледжів – тих, хто йде на скорочений термін навчання, а також на вакантні місця 2-х та 3-х курсів – на бакалаврат. Всього документи подали 1719 випускників ВНЗ І-ІІ рівня акредитації, багато з них - з відокремлених підрозділів інших університетів. Це більше, ніж на 200 чоловік,  порівняно з минулим роком. Що і відобразило ставлення потенційних студентів до тих позитивних змін, які відбулися за останній час в університеті. Близько 450 чоловік з них завтра першими складають іспити.



На перший курс в групи скороченого терміну навчання буде зараховано 450 осіб, на другий – 88, третій – 404.

Загалом же на бакалаврат на сьогоднішній день подано 13747 заяв. Розглядаючи загальну картину, у ректора виникли питання стосовно доцільності розподілу кількості місць для школярів і молодших спеціалістів, які закінчили ВНЗ І-ІІ р.а., за напрямами підготовки «Транспортні технології», «Фінанси і кредит», «Облік і аудит», «Комп’ютерні науки», «Енергетика та електротехнічні системи в агропромисловому  комплексі». У ході обговорення з керівниками факультетів та ННІ дійшли консенсусу. А перший проректор Ігор Ібатуллін наголосив, що всі цифри мають бути чітко визначені вже до завтрашнього ранку.



Стосовно ж магістратури, то іспити на денну форму навчання завтра вже завершуються. Очікуємо на рейтингові списки.

Щоправда, на специфічні категорії надходження документів триває. Так, на напрями підготовки «Транспортні технології в агропромисловому комплексі» - до 10  серпня, «Державна служба» (денна і заочна форми) – до 26 липня, решта – «Дорадництво», «Педагогіка вищої школи», «Прикладна економіка», «Управління інноваційною діяльністю» та «Управління навчальним закладом» (за типом) – до 4 серпня. За чотирма з них маємо місця за державним замовленням. На сьогодні на навчання за бюджетною формою найбільше заяв – 46 - подано на педагогіку вищої школи, а за умов договору - на управління інноваційною діяльністю – 20.



Для  абітурієнтів на період подання документів і складання екзаменів вивільнено частину кімнат гуртожитку №9, де вони можуть проживати за помірними цінами.

 

 

Ігор Ільчук, відповідальний секретар приймальної комісії

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook