Науковці факультету тваринництва та водних біоресурсів відвідали 9-ту регіональну виставку польської червоної худоби

23 червня 2015 року

     На початку червня в селищі Шчижиц (Польща) відбулася 9-та регіональна виставка польської червоної худоби, присвячена 121-й річниці заснування Асоціації з розведення польської червоної худоби.

     На виставці було представлено більше півтори сотні голів худоби з понад 50 фермерських господарств. Захід відвідала українська делегація у складі в.о. завідувача кафедри генетики, розведення та біотехнології тварин нашого університету А.А. Геті та заступника директора Інституту розведення і генетики тварин імені М.В. Зубця НААН Ю.П. Полупана.

     У рамках виставки проведена міжнародна конференція зі збереження червоних порід великої рогатої худоби, в якій взяли участь фахівці з Німеччини, Чехії, Словаччини, Польщі та України. Зазначено, що в кожній країні червоні породи представлені достатньо великими популяціями тварин, однак їх поголів’я в цілому продовжує скорочуватися, поступаючись високопродуктивним молочним породам.

     За результатами роботи учасники конференції домовилися координувати діяльність щодо розробки та реалізації програм збереження біорізноманіття сільськогосподарських тварин.

А. Гетя,
в.о. завідувача кафедри генетики, розведення
та біотехнології тварин

 


Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook