«Хуавей Україна» та ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження НУБіП України окреслили напрями партнерської співпраці з цифровізації енергетики

23 травня 2024 року
  Збитки енергетичної галузі від повномасштабного вторгнення російської федерації на територію України становлять сотні мільярдів доларів. На відновлення енергетичних об’єктів та енергетичної інфраструктури в Україні після війни потрібні будуть ресурси, які на даний час важко оцінити у повній мірі.

  Найбільші постачальники обладнання для енергетичного ринку вже зараз готуються до реалізації повоєнної відбудови України. Серед основних напрямів - відновлення систем енергоспоживання зруйнованих населених пунктів та енергетична безпека. Відбудова, модернізація та створення нових енергетичних об’єктів вимагає впровадження сучасних технологій для підвищення конкурентоспроможності української економіки як необхідної умови євроінтеграції нашої держави.
  Представники «Хуавей Україна», а саме: керівник Enterprise Business Group та департаменту Publis Affairs Ma Yifan, менеджер зв’язків із громадськістю Аліна Севастюк, PR асистентка Тамара Берестяна, заступник директора компанії «Хуавей Україна» з питань персоналу Володимир Білавка та керівник департаменту Digital Power Олександр Альохін завітали до ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження і провели робочу зустріч, яка містила ознайомлення гостей з лабораторним забезпеченням освітнього процесу, обмін думками з приводу партнерської співпраці та підготовки Меморандуму про взаєморозуміння.

 

  Директор інституту Віктор Каплун провів оглядову екскурсію аудиторіями та презентував зразки новітнього обладнання.

  Далі сторони обговорили спільні можливості щодо провадження спільних програм неформальної освіти, розвитку навичок у сфері ІКТ та цифровізаціїв енергетиці, стажування і навчальні практики студентів та співробітників, стипендіальні програми тощо.
  Учасники зустрічі домовились про взаємодіющодо створення експертних середовищ для аналізу та розроблення проєктних рішень у сфері цифрової енергетики, формування спільних освітніх платформ для підготовки фахівців у відповідності до стандартів освіти, підвищення кваліфікації фахівців та неформальної освіти для енергетичної сфери, адаптації програм цифрової трансформації електроенергетичної системи до потреб ринку праці.

 

  Досвід проведення в ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження освітнього фахового акселератора як низки тематичних тренінгів для слухачів з різним рівнем фахової підготовки показав велику зацікавленість здобувачів вищої освіти, роботодавців та представників бізнесу у розвитку такої форми набуття нових знань.
  Домовились починати співпрацю саме з такого освітнього формату за участю менторів з «Хуавей Україна».


Світлана МАКАРЕВИЧ,
координатор з проєктної діяльності
ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook