Практика Кривонос Аліни

24 грудня 2021 року
  В період практики з 1 вересня 2021р. по 24 грудня 2021р., я проходила практику в господарстві Аграрій СВПП.
За період практики з 1 вересня 2021 р. по 24 грудня 2021 р. в господарстві Аграрій СВПП я ознайомилась з більшістю відділами господарства, вивчила роботу з середини, набула досвіду практичної роботи та завдань працівників господарства.
Побачила багато техніки що застосовують в господарстві, в цей період практики в господарстві активно проводилось обприскування культур, кукурудзи та соняшника, а також дозрівання озимої пшениці та ячменю, а в останні дні практики починались жнива.
 
 
Зазвичай озиму пшеницю сіють по соняшнику, обов’язково перед цим роблять подрібнення і лущення стерні
Обробіток проводять на глибину до 15 см тими ж дисковими знаряддями.
Після цього проводять посів пшениці на глибину до 4 см.
Оптимальною є глибина в 2.5 см тому що саме на такій глибині закладається вузол кущення не залежно від глибини посіву і від його перезимівлі залежить чи перезимує рослина. Але все залежить від стану поля та вологи. Тому зазвичай глибину збільшують.
 
  
 
Лущення стерні допомагає зробити наступну операцію як оранка без забивання значно меншого опору грунту що значно подовжує термін роботи передплужника.
Подрібнення стерні це хоч і додаткова операція проте зовсім не зайва. В цьому році врожаї були на високому рівні – відповідно було багато маси яку важко було заробити, провести обробіток без втрат часу на очистку техніки після забивання.
 
 
 
 
Оранка беззаперечно дуже ефективне знаряддя по накопиченню вологи в зимовий період, але має також як і будь який інструмент свої обмеження і навіть негативні наслідки тому рекомендовано проводити оранку за потреби, зазвичай комбінуючи з глибоким рихленням для запобігання створенню шкідливого ущільнення.
За період виробничої практики в господарстві Аграрій СВПП вдалось ознайомитись з більшістю важливих процесів, завдяки яким і функціонує все господарство, бухгалтерія, склад, інженер, агроном, керівник.
Господарство має високий рівень технічного оснащення та організації робочих процесів.
 
Студентка магістратури МОБ 2001
Кривонос Аліна Сергіївна
                                                                                                        
Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook