З Вогнем у Серці - Мова Партіотів!

26 жовтня 2023, 16:39

День української писемності та мови відзначає
гуманітарно-педагогічний факультет!

 

Любіть українську мову!
Плекайте українську мову!
Говоріть українською!

 

Звідки почати, описуючи свято української писемності? Необхідно розпочати із надзвичайної ваги та значущості цієї події для кожного українця.

День української писемності та мови — свято розвитку державної мови, яке щороку відзначається в Україні 27 жовтня, було відзначене студентами НУБіП, гуманітарно-педагогічного факультету, спеціальності «Професійна освіта» (ПО-22001б).

Доля української мови – то є водночас й доля української держави й нації. Сучасність української писемності висвітлили Руслан Сопівник та Аліна Рахманіна на тематичному заході «З Вогнем у Серці – Мова Патріотів!» у формі тренінгу-дискусії, до Дня української писемності – де було продемонстровано важливість збереження та розвитку української мови та писемності.

Зі студентами було проведено дебати «Про важливість Рідної мови», де студенти дійшли спільного рішення, що «мова – душа народу».

Студенти мали змогу пригадати визнаних світом геніїв української мови, а також ознайомитись із творчістю сучасних митців. Цей день – це можливість віддати належне та показати студентам, що українська писемність залишається живою та актуальною в сучасному світі. Зокрема у вигляді цікавих творчих завдань: вікторини, ребусів, логічних загадок.

День української писемності не просто свято минулого, але і свято сучасності та майбутнього.

Любіть та поважайте себе, любіть та плекайте українську мова, адже це душа та самобутність нашого народу.

 

професор кафедри педагогіки
Олександр Кучай

 



Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook