Основні напрямки профорієнтаційної роботи кафедри фінансів визначено

27 вересня 2023, 11:09
     Головною метою профорієнтаційної роботи кафедри фінансів є розширення абітурієнтської бази спеціальності «Фінанси, банківська справа, страхування та фондовий ринок», посилення мотивації абітурієнтів до вступу на освітні програми «Фінанси і кредит» та «Корпоративні фінанси» за освітнім ступенем «Бакалавр», впровадження нових форм профорієнтаційної роботи, що в результаті сприятиме підвищенню конкурентоспроможності спеціальності та поліпшенню упізнаваності кафедри фінансів Національного університету біоресурсів і природокористування України у вітчизняному освітньому просторі. В рамках цієї діяльності кафедри фінансів 25 вересня було проведене розширене засідання профорієнтаційної групи, в якому прийняли участь викладачі кафедри.

     На розширеному засіданні групи, перш за все, був проаналізований результат профорієнтаційної роботи минулого року, зроблений порівняльний аналіз кількості цьогорічних вступників та кількості вступників в інші заклади вищої освіти України з відповідної спеціальності та підкреслена надзвичайна важливість активізації профорієнтаційної роботи кафедри в поточному навчальному році.
      В ході активного обговорення, на засіданні був складений та затверджений план необхідних профорієнтаційних заходів, які будуть проводитися протягом року з метою підвищення мотивації школярів до вступу на спеціальність «Фінанси, банківська справа, страхування та фондовий ринок» в НУБіП України.
     Серед заходів, які будуть популяризувати спеціальність, плануються проведення кафедрою виїзних «Днів відкритих дверей» у базових школах, запрошення класних керівників випускних класів та випускників відвідати «Дні відкритих дверей» в стінах НУБіП України. Також заплановано проведення гри-тренінгу, що дозволить сформувати електронну базу даних потенційних абітурієнтів. До профорієнтаційної роботи кафедри планується залучати студентів старших курсів з метою збільшення інтересу у підлітків до фінансової спеціальності шляхом створення спільних чатів та активного ведення соціальних мереж.

    Також учасники засідання відзначили важливість активної рекламної діяльності, для проведення якої обговорили питання підготовки зразків рекламної продукції щодо діяльності кафедри для учнів загальноосвітніх навчальних закладів: буклет-флаєрів, календариків, закладок, плакатів тощо.
   Всі зазначені заходи, на думку профорієнтаційної групи, нададуть змогу випускникам шкіл в непростих умовах сьогодення планувати своє подальше навчання та здобуття професії фінансиста в стінах НУБіП України.
 
Юлія Біляк,
доцент кафедри фінансів

 
Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook