Перший місяць першокурсника в студентському гуртожитку

15 вересня 2023 року
  Попри важкі часи в країні, постійні обстріли столиці кожен має здобути якісну освіту. Ректор Станіслав Ніколаєнко дотримується даної доктрини, тож задля світлого майбутнього держави, забезпечення висококваліфікованими кадрами Національний університет біоресурсів і природокористування України, з 14 серпня розпочав змішаний (офлайн та онлайн) формат навчання.

  Сьогодні місяць як стіни нашої alma матері наповнились новими активними, талановитими і прогресивними студентами. Відповідно місяць, як першокурсники покинули безтурботне батьківське гніздо і поринули у захоплюючий вирій самостійного життя. Свій звичний повсякденний ритм змінили на цікаве, багатогранне студентське життя в зовсім нових для них умовах.
  Новоприбулі студенти, які виявили бажання проживати в гуртожитку заселялись у відремонтовані, підготовлені кімнати та знайомились із своїми співмешканцями. Частина поселились з одногрупниками, а хтось із студентами із потоку. Кожного ознайомили із правилами поведінки в гуртожитку в умовах воєнного стану та алгоритмом дій під час сигналу «Повітряна тривога».
  Керівництво університету дбає про кожного і задля зближення, знайомства студентів організовує та проводить заходи, які мають на меті розвивати навички, вміння студентів, які вступили в НУБіП України із різних куточків мальовничої України.

  Заступники директорів ННІ/деканів факультетів з виховної роботи провели цикл зустрічей та ознайомили мешканців з Правилами внутрішнього розпорядку, закликали сумлінно слідувати канонам Присяги студента і не понижувати престиж студентства ганебною поведінкою. Упродовж місяця проходили зустрічі першокурсників з ректором, змагання з футболу на стадіоні університету, турнір з волейболу «Земляцтво єднає нас до перемоги», цікаві, інтерактивні квести на кожному ННІ/факультеті. Студенти знайомляться та відвідують університетські окраси (музеї університету, Ботанічний сад, пасіку), вивчають історичні райони м. Києва й активно готуються до конкурсу в НУБіП України «Пісенні баталії». Завдяки таким зустрічам кожен студент може знайти однодумців, друзів та знайомих.

  Допоки гарна тепла пора, біля гуртожитків збираються студенти на спільні перегляди кінофільмів, футбольних матчів, спортивних вправ, футбольних та волейбольних ігор. Проводяться патріотичні зустрічі з піснями під гітару.
  У читальних залах гуртожитку часто грають в теніс, шашки, шахмати, онлайн-ігри, готуються до пар, виконують домашні завдання. Звичайно, що за цей час багато студентів здружилися і навіть встигли спільно готувати смачні обіди, вечері і веселитися наскільки це зараз можливо.

  Потроху налаштовуються і організаційні аспекти побуту: у кожній кімнаті визначили відповідальних за м’який інвентар, на коридорі чи блоці обрали старост. До слова, в цей період першокурсники активно долучаються до студентської ради гуртожитку та шляхом голосуванням обрали голову студентської ради свого гуртожитку та Голову ради студмістечка. Це ще один цікавий формат, де першокурсник може проявити свої менеджерські, авторитетні здібності.

  Життя в студентських гуртожитках продовжується навіть в умовах воєнного стану. На жаль, за місяць проживання студенти вже не один раз використовували належно підготовлені, укомплектовані укриття за призначенням, але нас українців нічого не може зламати і ми продовжимо навчатися та проживати найкраще життя.

 

  Перший місяць проживання в гуртожитках добіг до завершення. Студенти провели його дуже насичено з активними та цікавими подіями. Плануємо і надалі залучати першокурсників до захоплюючого студентського життя.

Ніхто не зможе зруйнувати молоде щасливе майбутнє студента!
Разом до перемоги!

 

 

Сергій СТЕЦЮК,
директор студентського містечка

 


Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook