Ботанічний сад має стати перлиною університету і столиці

27 лютого 2015 року

 27 лютого під головуванням ректора університету Станіслава Ніколаєнка відбулася нарада, на якій обговорювалися  перспективи розвитку ботанічного саду. У ній взяли участь перший проректор Ігор Ібатуллін, заступник директора ННІ лісового і садово-паркового господарства Сергій Ковалевський, директор ботсаду Олена Колесніченко, директор відокремленого підрозділу «Боярська ЛДС» Анатолій Карпук, начальник науково-дослідної частини Володимир Отченашко, проректор з навчально-науково-виробничих питань та адміністративно-господарської діяльності Валерій Іщенко, начальник планово-фінансового відділу Наталія Дробот, Юрій Марчук, Олександр Давиденко та Віктор Мауер.

Олена Колесніченко коротко проінформувала про те, що виконано з плану розвитку ботанічного саду на 2014-2016 роки. Мова йшла про впорядкування території підрозділу, озеленення та  благоустрій університетської території,  догляд за насадженнями тощо. А також про те, що ще належить зробити відповідальним за реалізацію цього плану службам.
 
Під час наради розглядалася також необхідність структурних змін, оптимізація управління структурою ботанічного саду та його фінансування. На перспективу планується створити спеціалізований екологічний фонд та залучати до нього меценатів і випускників університету. Щодо наукової складової – передбачається участь у міжнародних грантах щодо виконання науково-дослідних робіт.  А ще  - реалізація фіточаїв.
 
Оскільки територія ботсаду є чималою і потребує щоденного догляду, і надалі планується залучати студентів усіх факультетів та навчально-наукових інститутів до проведення його благоустрою. 
 
Наразі ж ведеться підготовка до весняного сезону. Домовлено, що науково-педагогічні працівники кафедри ландшафтної архітектури та садово-паркового будівництва спільно зі студентами розроблять проекти щодо створення композиції, озеленення прилеглої до корпусів території. Крім того, навпроти 4-го навчального корпусу заплановано закласти алею видатних особистостей університету.
 
Ректор Станіслав Ніколаєнко наголосив, що після затвердження плану виконання робіт на аналогічній нараді наступного четверга,   переходимо у фазу активного його впровадження. Наш ботанічний сад є унікальним і  має стаи перлиною садово-паркового мистецтва. Тож закликав долучитися  до цього кожного. 
 
Ольга Наконечна
Володимир Отченашко
 
Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook