Музей лісових звірів та птахів ім. професора О.О. Салганського запрошує на екскурсії

21 лютого 2015 року

      Розвиток музейної справи у Національному університеті біоресурсів і природокористування України своїми витоками сягає 1898 року року заснування сільськогосподарського відділення при КПІ.

     При зоологічній лабораторії, яку очолив професор Ю.М. Вагнер, почав функціонувати зоологічний музей. На жаль, під час окупації в роки Великої Вітчизняної війни його було знищено. 

     Активно працював над відновленням музею лісових звірів та птахів (таку назву він отримав) у післявоєнний період професор О.О. Салганський. У 2011 році відбулося урочисте відкриття меморіальної дошки О.О. Салганському. Нині цей унікальний музей носить його ім’я і, оновлений, набув нового життя.

 

    


 

 

     Музей лісових звірів та птахів ім. професора О.О. Салганського після проведення ремонтних робіт та постійного оновлення експонатів набув нового життя.   

     В музеї зібрана чимала колекція опудал птахів і ссавців, пташиних гнізд і яєць, рогів копитних, а також скелетів, тушок, хутра. Тут проводяться заняття з лісової зоології, хутрового товарознавства, мисливських трофеїв, біології та етології мисливських тварин. Музей функціонує в структурі кафедри біології лісу та мисливствознавства ННІ лісового і садово-паркового господарства та запрошує на екскурсії всіх бажаючих.

    

     При відповідних кафедрах університету є також ряд інших, більших чи менших, музеїв – навчальних лабораторій, зокрема, лісової фітопатології, лісової ентомології, хірургії, конярства, кормів тощо.

 Музеї НУБіП України завжди радо відкривають свої двері всім, хто цікавиться історією і природничими науками.

 

 З експозиціями Музею лісових звірів та птахів ім. професора О.О. Салганського можна ознайомитися за адресою:

м. Київ, вул. Генерала Родімцева, 19; навчальний корпус № 1. 

Марія Андріїшина     

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook