Представники ННІ лісового і садово-паркового господарства взяли участь у виставці Деревообробка

15 червня 2023 року

     ННІ лісового і садово-паркового господарства спільно з FSC Україна 6 червня 2023 року організували та провели Всеукраїнський науково-практичний семінар «Посилення можливостей деревообробного бізнесу за допомогою лісової сертифікації». Захід став частиною 24-ї міжнародної виставки "Деревообробка" та зібрав понад 50 учасників, які представляли деревообробну та лісову галузі, освіту, науку та неурядові організації.



     

     Метою семінару було не тільки поінформувати про стан лісової сертифікації в Україні, але й створити умови для здійснення обміну досвідом у питаннях того як FSC сертифікація допомогає бізнесу вибудовувати ефективні системи менеджменту та маркетингу при виході на екологічно чутливі ринки. Зокрема, йшла мова про те, чому підвищена увага до соціальних аспектів виробництва та постачання деревини з відповідальних джерел їх походження стають ключовими стратегіями розвитку та сприяють формуванню доданої вартості у деревообробному секторі країни.

     Під час семінару Павло Кравець, доцент кафедри таксації лісу та лісового менеджменту та директор FSC Україна, розповів про виклики для лісової сертифікації, які зумовлені вторгненням рФ, реформою лісової галузі та відповіді на них завдяки останнім нормативним змінам FSC щодо ситуації в Україні.
Євгеній Хань, молодший науковий співробітник ННІ лісового і садово-паркового господарства, менеджер цілісності та ланцюга постачання FSC Україна, завдяки онлайн опитуванню розкрив роль FSC сертифікації для деревообробного бізнесу. Так, учасники семінару переконалися, що сертифікація сприяє розв'язанню актуальних проблем лісового сектору і цінується партнерами та клієнтами. У ході семінару були представлені результати глобального дослідження FSC та GlobeScan. Зокрема, згідно отриманих результатів, 76% респондентів вважають, що інформація про походження продуктів зі сталих джерел має бути сертифікована незалежною організацією.



   

      Учасники семінару мали змогу заглибитись у деталі процесу сертифікації лісів та ланцюга постачання та дізнатися як за допомогою партнерства на різних рівнях та активного діалогу з зацікавленими сторонами можна долати виклики у процесі сертифікації системи ведення лісового господарства.
Завдяки невимушеній атмосфері та відкритому формату заходу, учасники мали вільну можливість обмінятися думками та ознайомитися із досвідом компаній, які вже довгий час є утримувачами FSC сертифікатів.

    

     Семінар завершився на позитивній ноті, адже попри воєнний стан і агресію рФ, лісова сертифікація в Україні продовжує розвиватись, підтримуючи прагнення відповідального бізнесу стало і раціонально використовувати лісові багатства в інтересах сьогоднішніх і майбутніх поколінь.


Павло Кравець, Євгеній Хань

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook