Студентка факультету ветеринарної медицини Юлія Седельнікова завоювала срібну медаль на Чемпіонаті Європи з кіокушин карате у розділі куміте

31 травня 2023 року
  Куміте — поняття японських бойових мистецтв, що включає в себе всі різновиди бою на татамі, є одним з основних розділів сучасного карате, поряд з ката і кихон. Буквально, «куміте» означає «зустріч рук» або «сплетені руки» та має багато проявів. Часто його називають спарингом. Спаринг може бути довільним або структурованим. В різних стилях сучасного Карате куміте відбувається за різними правилами, які на загал подібні.

  Куміте по праву називають вищою формою реалізації спортивної майстерності в карате-до, перевіркою засвоєних в тренувальному процесі вмінь та навичок у взаємодії з суперником, який володіє тими ж технічними прийомами.
  Сьогодні куміте практикують як у спортивних змаганнях, так і при тренуваннях самозахисту. Спортивні спаринги мають тенденцію бути поєдинками, у яких очки нараховуються після кожного успішного удару з короткою зупинкою зустрічі. Спаринги із застосуванням ударів руками та ногами можуть включати також і кидки та захоплення/зчеплення, що залежить від конкретного стилю або вчителя. Рівень фізичного дотику (контакту) у спарингах значно різниться від жорсткого правила відсутності будь-якого дотику до справжнього дотику (повного контакту).

  13 травня 2023 року студентка 4 курсу 2 групи факультету ветеринарної медицини Юлія Седельнікова взяла участь у Чемпіонат Європи з кіокушин карате, який проходив у місті Санта-Сусана (Іспанія). Наша студентка виступала у категорії абсолютна у розділі куміте і тільки поступилася Кристіні Лопез з Іспанії та зайняла 2 місце, завоювавши срібло.
  Також, Юлія Седельнікова у Іспанії склала іспит на другий дан, який приймав сам канчо Yoshikazu Matsushima (9 дан).

Вітаємо Юлю з перемогою і бажаємо не зупинятися на досягнутому, здоров’я і подальших спортивних перемог!

Тарас Савчук,
заступник декана ФВМ

Юлія Палиця,
куратор 3 курсу 2 групи ФВМ

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook