Немішаївський фаховий коледж провів І Всеукраїнський різножанровий фестиваль творчості «Непереможна Україна»

15 травня 2023 року
  І Всеукраїнський різножанровий фестиваль творчості «Непереможна Україна» присвячений мужнім захисникам і захисницям, нашим непереможним ЗСУ та з нагоди 125-річчя НУБіП України відбувся 14 травня 2023 у ВСП «Немішаївський фаховий коледж НУБіП України».

  В ці скрутні часи, коли в країні йде повномасштабна війна, коли наші захисники героїчно боронять рідну землю, свою державу, нашу свободу, українську мову та культуру, – особливої цінності та ваги набуває рідне слово, українська пісня, народна традиція, національна культура – бо той, хто не знає свого минулого, не вартий майбутнього. Багатющий скарб звичаїв нашого народу ми отримали в спадок і мусимо зберегти його та, нічого не втративши, передати нашим дітям, щоб не перервався зв'язок поколінь, щоб зберегти генетичну пам'ять нашого народу. Саме тому організовано фестиваль, щоб не тільки продовжувати народні традиції, а й творити майбутнє та бути корисними на своєму фронті, щоб допомагати нашим Збройним Силам України, збирати кошти на потреби наших захисників.
  Урочистою ходою, хвилиною мовчання, покладанням квітів до «Стели Пам’яті і Незламності Українського Народу» розпочався етнофестиваль «Непереможна Україна».
 
  Почесними гостями фестивалю стали Тетяна Семенова – перший заступник голови обласної ради, Данило Мавлянов – голова Бучанської районної державної (військової) адміністрації, Євген Рибалко – заступник голови Бучанської районної державної (військової) адміністрації, Олександр Санченко – начальник відділу регіонального розвитку, координації діяльності ВСП, дистанційної освіти та заочного навчання НУБіП України, Василь Лукач – директор Ніжинського агротехнічного інституту, Тетяна Пономаренко – генеральний директор Київського обласного центру ментального здоров’я, Лазутіна Тетяна Вікторівна – начальник відділу освіти Немішаївської селищної ради та ін.
  Поважні гості висадили калину – символ незнищенності України. Дерево було доставлено до місця посадки за допомогою дрона.
 
  На коледжанській сцені розкривали свої таланти майбутні зірки, сузір'я талановитих співаків і музикантів, танцюристів і акторів. Фестиваль проводився в номінаціях: вокальне мистецтво, хореографія, театральне мистецтво, художнє слово, інструментальний жанр, народне мистецтво. Ми щасливі, що народилися серед народу з такою багатою душею, народу, що вміє так відчувати свої радощі й печалі і чудово виливати свої думи, свої мрії, почуття у пісню, у творчість.
  Скільки талановитих, обдарованих дітей презентували свої здібності! Це і фольклорний ансамбль «Калинонька» (Немішаївський ліцей №1), ансамбль танцю «Барви» (Немішаївський ліцей №2), учасники театру «Зарево» з Бородянки, хореографічний ансамбль молодших класів «Мандаринки», хоровий ансамбль молодших класів «Сонячні нотки», зразковий хореографічний колектив «Карамельки», гурт «Arabesk» 14 гарнізонного будинку офіцерів смт. «Городок», колектив «Вояж» (с. Мигалки»), гурт «Заграва» (с. Мощун), дует «ЛеЛія» (м. Київ), відомий бард Володимир Хоменко (смт Макарів), співак Павло Петренко (м. Біла Церква), Віталій Кормільцев (Немішаєве), творчі представники НУБіП України, студенти Академії мистецтв імені Павла Чубинського та талановиті діти – представники загальноосвітніх закладів освіти та мистецьких шкіл: Немішаївський ліцей №1, Немішаївський ліцей №2, Клавдіївський ліцей, Микулицький ліцей, Бородянський Академічний ліцей, Бородянський ліцей №1, Бородянська дитяча школа мистецтв, Макарівська дитяча школа мистецтв, Макарівський ЦТДЮ ім. Д. Туптала, Бородянський ЦДЮТ. Загалом на сцені Фестивалю виступили близько 50 учасників.
 Український народ має багату культуру, величезний скарб якої складається з цінностей, надбаних багатьма попередніми поколіннями. І це чудово, що наша молодь зберігає і примножує цей нетлінний мистецький скарб!
  Поряд з концертною програмою було багато різноманітних локацій, де студенти та викладачі відділень коледжу розповідали і демонстрували свої досягнення в навчанні і практиці у сфері механіки, ковальства, тваринництва, рослинництва та інших галузей, які практикують в коледжі.
  Всіх гостей та учасників свята частували смачними стравами та освіжаючими напоями.
  Фестиваль – благодійна акція, спрямована на допомогу ЗСУ, де кожен бажаючий міг задонатити кошти для української армії, а на знак подяки отримати патріотичну стрічку.
  Дякуємо ЗСУ та всім захисникам за змогу проводити такі заходи та підтримувати незламний дух українського народу! 
  Ми віримо, що народ, який ніколи не ставав на коліна, розправить свої крила і залунає наша українська пісня і попливе її дзвін далеко, далеко над землею! Молоде покоління всім серцем любить свій рідний край і в новому тисячолітті йде гордо і незалежно українцями у світ!
  Україна буде розвиватися та процвітати під мирним небом!
  Безхмарних і благословенних днів! Усім нам якнайшвидшої Перемоги! А ми переможемо обов'яково!
 
 
 
Олена Кищук,

практичний психолог 


Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook