«Наука ближче, ніж здається»: презентація науково-популярної книги в науковій бібліотеці

11 травня 2023 року
   Наукова бібліотека продовжує знайомити університетську спільноту з видатними науковцями, письменниками та творчими особистостями.

   10 травня 2023 р. до нас завітали авторки науково-популярної книги «Страшне, прекрасне та потворне в Чорнобилі. Від катастрофи до лабораторії» Олена Паренюк та Катерина Шаванова.
  Варто зазначити, що наші гості є випускницями НУБіП і тепер знані в Україні науковиці: Олена Паренюк – кандидатка біологічних наук з радіобіології. Вивчає ґрунтові бактерії зони відчуження ЧАЕС, а також розширила зону свого наукового інтересу на Фукусіму та заглибилась у тему зруйнованого реактора.
  Катерина Шаванова – кандидатка біологічних наук з генетики та керівниця проєктів з досліджень та розвитку напрямку рослинництва в українській агрокомпанії «Kernel». Популяризаторка наукових знань про Чорнобиль і радіацію.

  Представляючи свою книгу, авторки розповіли, що читачі не знайдуть в ній опис подій 1986 року. «Натомість ви прочитаєте про засади радіаційної науки… «побачите» людей, які її творять, та й загалом дізнаєтеся, що ж там зараз робиться, в цьому нашому Чорнобилі» – зазначили науковиці.
  А ще – авторки подякували науковому керівнику, Гудкову Ігорю Миколайовичу, академіку НААН України, доктору наук, професору, який у свій час надихнув дівчат займатися радіобіологією та зараз підтримує науковиць у своїй діяльності.

   Під час презентації виник досить жвавий діалог між авторками та аудиторією. Відповідаючи на запитання, Олена та Катерина розповідали дуже цікаві історії про написання книги, про співпрацю з різними інституціями в галузі радіобіології. Поговорили про аварію на АЕС у Фукусімі та про те, чому не можна порівнювати її з аварією на АЕС у Чорнобилі. Торкнулись і питання повномасштабного вторгнення, окупації Чорнобиля.

   На завершення зустрічі відбулась автограф-сесія. А також авторки подарували науковій бібліотеці 5 примірників своєї книги.

   Тож, запрошуємо бажаючих прочитати цікаву науково-популярну книгу «Страшне, прекрасне та потворне в Чорнобилі. Від катастрофи до лабораторії» до наукової бібліотеки НУБіП України!

Неллі Маркова-Пипко,
заступниця директорки наукової бібліотеки

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook