Кафедра біології тварин

Історія кафедри

Кафедру створено 25 грудня 2014 року з метою посилення фундаментальної біологічної підготовки студентів як передумови для наступного, більш якісного, засвоєння фахових технологічних дисциплін. Її створено на базі кафедри загальної зоології та іхтіології НУБіП України, а саме шляхом відокремлення від неї зоологічного блоку навчальних дисциплін з відповідним кадровим і матеріальним забезпеченням та посилення іншими фундаментальними дисциплінами.

У свою чергу, кафедра загальної зоології та іхтіології одержала цю назву у 2001 році при перейменуванні кафедри зоології і дарвінізму. Відтоді і до реорганізації у грудні 2014 року її очолював доцент П.Г. Шевченко, який багато зробив для подальшого розвитку, посилення матеріально-технічної бази цього структурного підрозділу та налагодження зв’язків з виробництвом.

Взагалі ж витоки кафедри біології тварин починаються з кафедри зоології та порівняльної анатомії, що була створена в 1922 році при Київському ветеринарно-зоотехнічному інституті. Очолював цю новостворену кафедру професор Б.А. Домбровський. У 1934 році її було перейменовано на  кафедру зоології і дарвінізму з зоологічним музеєм, а керівництво покладено на доцента М.М. Синицького.

Під час Великої Вітчизняної війни кафедра зоології і дарвінізму була евакуйована разом з часткою матеріальних цінностей (музейні експонати, ентомологічна колекція, спеціальне устаткування) спочатку до Харкова, а згодом, разом з Київським ветеринарним інститутом – до Свердловського сільськогосподарського інституту (м. Свердловськ). У 1944 році Київський ветеринарний інститут, а в його складі і кафедру зоології, було повернуто до Києва (Голосієве). Відтоді і до 2001 року її очолювали професор М.М. Синицький, професор М.А. Кравченко, доцент А.Ю. Безносенко.

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook