Директор ННІ лісового і садово-паркового господарства Петро Лакида зустрівся з випускниками коледжу – майбутніми абітурієнтами НУБіП

11 квітня 2023 року

     ННІ лісового і садово-пракового господарства НУБіП України є провідним центром лісівничої освіти, який в цьому році відзначає своє 183-річчя. Інститут забезпечує організацію безперервного і цілісного навчально-виховного процесу підготовки фахівців за спеціальностями: «Лісове господарство», «Садово-паркове господарство», «Деревообробні та меблеві технології». Інститут спрямовує свої зусилля на підготовку фахівців для лісового, садово-паркового господарства та деревообробної галузі, здатних в сучасних умовах євроінтеграції забезпечувати сталий розвиток підприємств та екологічної гармонії природи зі зростаючими соціальними вимогами суспільства. У структуру інституту входить 6 кафедр, близько 30 спеціалізованих навчальних лабораторій, науково-дослідних лабораторій та інноваційних підрозділів, які є одночасно базою навчання студентів та проведення науково-дослідної роботи.

    

     Інститут упродовж десятиліть забезпечує цілісність системи вищої освіти в Україні за спеціальностями «Лісове господарство», «Садово-паркове господарство», «Деревообробні та меблеві технології». Програми навчання розроблено і для випускників шкіл та ліцеїв і для випускників закладів фахової передвищої освіти (коледжів). Випускники коледжів та технікумів мають змогу підвищити свою кваліфікацію і опанувати освітній ступінь «Бакалавр» за навчальним планом зі скороченим терміном. Після опанування освітньо-професійної програми бакалавра студенти мають змогу продовжити навчання на освітньому ступені «Магістр», який триває 1,5 роки. Кращі випускники інституту продовжують навчання в аспірантурі та докторантурі.


     Уже десятки років з ННІ Лісового і садово-паркового господарства НУБіП України плідно співпрацює у підготовці фахівців для лісової галузі та садово-паркового господарства Березнівськовий лісотехнічний фаховий коледж, що на Рівненщині. Щороку значна частина випускників коледжу подають документи до НУБіП України для продовження навчання та здобуття вищої освіти.

     Тісну співпрацю між коледжем та інститутом пов’язує ще й той факт, що коледж очолює випускник НУБіП України 1982 року, кандидат сільськогосподарських наук Петро Белюшко, який здобував науковий ступінь в університеті під керівництвом Петра Лакиди. Також у коледжі успішно працює викладачем лісівничих дисциплін кандидат сільськогосподарських наук Іван Блищик, випускник нашого університету (1986 р.). Чимало випускників Березнівського лісотехнічного фахового коледжу, які продовжили навчання та успішно закінчили НУБіП України займають високі посади у галузі в різних куточках України. Серед випускників також є і науковці, які працюють в різних навчальних та наукових установахз України та світу, серед них кандидат сільськогосподарських наук, доцент Володимир Блищик, який навчається в очній докторантурі на кафедрі таксації лісу та лісового менеджменту НУБіП України та кандидат сільськогосподарських наук Микола Кутя, який успішно захистив кандидатську дисертацію на кафедрі таксації лісу та лісового менеджменту та працює у Бангорському коледжі Центрально-Південного лісотехнічного університету.
     Також приємно відзначити, що нині Сенат студентської організації ННІ лісового і садово-паркового господарства очолює студент 2-го курсу скороченого терміну навчання спеціальності «Лісове господарство», випускник Березнівського коледжу Андрій Шах. Всі випускники коледжу, які вступають в НУБіП України для продовження навчання відзначаються високою вмотивованістю до навчання та активною громадською позицією.

     Петро Лакида, директор ННІ лісового і садово-паркового господарства зустрівся з випускними курсами коледжу та у дружній розмові з викладачами і студентами розповів про перспективи подальшої співпраці та продовження навчання. Петро Лакида розповів про інститут, особливості вступної кампанії 2023 року, особливості навчання в ННІ лісового і садово-паркового господарства, студентське життя, умови проживання та перспективи роботи за фахом після закінчення університету.

     Бажаємо нашій країні якнайшвидшої перемоги над ворогом, чекаємо випускників коледжу для продовження навчання у закладі вищої освіти та з шаною пам’ятаємо усіх полеглих героїв, які стали на захист рідної України. Слава Україні! Героям слава! 

Олександр Соваков та Олександр Сошенський
заступники директора ННІ Лісового
і садово-паркового господарства

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook