На базі університету започатковано Всеукраїнський студентський волонтерський рух

24 грудня 2014 року

     24 грудня у Центральному будинку офіцерів Збройних Сил України відбулася презентація патріотичного руху студентства — Всеукраїнського студентського волонтерського руху. Він виник завдяки студентській ініціативі молоді НУБіП України. В університеті вже працює перший осередок цього потужного молодіжного об’єднання.

    

      Представляючи нове починання, ректор НУБіП України Станіслав Ніколаєнко підкреслив, що ця подія дала старт масштабній роботі молоді, яка бажає допомагати українській армії, мирному населенню східних регіонів, постраждалим в зоні АТО та сім’ям загиблих військовослужбовців. І дуже важливо, що ідея виникла саме «знизу», за покликом серця студентів нашого вишу. Його підтримали очільники інших університетів, де теж активно працюють волонтери, — голова ради ректорів Київського регіону, ректор Київського національного університета будівництва і архітектури Петро Куліков та ректор Національного університету фізичної культури та спорту України  Євгеній Імас.
 

    

      Всеукраїнський студентський волонтерський рух народився в стінах НУБіП України. Тож цілком логічно, що його очолила наша студентка — Марія Митрофаненко. Ми лише починаємо, але маємо великі цілі, зазначила вона.
     До речі, дівчина з колегами по студентському самоврядуванню минулого понеділка повернулася із зони АТО. Спілкуючись з бійцями, вони визначали конкретні потреби конкретних підрозділів, зокрема батальйону ОУН. Буквально за кілька днів вони зібрали на факультеті захисту росин кошти на тепловізор, якого потребували добровольці. І під час презентації Всеукраїнського студентського волонтерського руху вручили його представнику батальйону ОУН.

    

          

     На допомогу волонтерів на сході дуже чекають, зазначив представник Союзу добровольців В’ячеслав Горанін. Бо складається враження, що держава взагалі забула про добровольчі батальйони, які отримують підтримку лише від доброзичливців.
       До співпраці залучаються провідні виші країни, представники яких спеціально приїхали до Києва, і розпочали системну роботу по наданню допомоги бійцям підрозділів Збройних Сил України та добровольчих батальйонів. Сьогодні вже відправлено перший конвой на схід із зібраним вантажем. Студентська громада опікуватиметься і сім’ями військовослужбовців, пораненими та родинами загиблих.
     Дієвість руху забезпечує чіткий розподіл напрямів діяльності волонтерів. Зокрема, створюються медичні, технічно-інженерні, юридичні та інші групи для надання всебічної фахової допомоги. Планується також Книга пам’яті поранених і загиблих студентів та працівників вишів.
     А щоб кількість членів постійно збільшувалася, студенти наполягають на включенні до Закону України «Про вищу освіту» норм, якими заохочуватиметься волонтерство.

  

    

 

 

        

 

 

 


Валентин Обрамбальський

 



Презентація патріотичного руху студентства — Всеукраїнського студентського волонтерського руху
Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook