На ректораті розглянуті проект Статуту та структура університету

10 грудня 2014 року

 10 грудня під головуванням ректора Станіслава Ніколаєнка відбулось засідання ректорату. Розглядалися два важливі питання – проект нового Статуту та оптимізація структури університету.

З метою приведення у відповідність до вимог нового Закону України «Про вищу освіту» був розроблений проект основного документу університету ( який розміщений на офіційному сайті університету). Проректор з навчально-наукової роботи, правових та соціальних питань Володимир Курило представив його основні новели - визначення органу управління вищим навчальним закладом та його повноваження (центральний орган виконавчої влади в галузі освіти – Міністерство освіти і науки України), автономія щодо присвоєння вчених звань, узгодження освітньо-кваліфікаційних рівнів підготовки, концепція освітньої діяльності, яка кореспондується з програмою розвитку університету «Голосіївська ініціатива – 2020», затвердження наглядової ради НУБіП України вченою радою та інші.

Володимиру Івановичу доручено узагальнити пропозиції, які будуть надходити, та виступити з інформацією на засіданні вченої ради 11 грудня.

Перший проректор Ігор Ібатуллін представив ректорату концепцію нової структури університету з урахуванням рекомендацій комісії, яку очолював професор Дмитро Войтюк. Концепція враховує норму статті 33 Закону  «Про вищу освіту», яка чітко передбачає структуру вищого навчального закладу: факультет-кафедра-бібліотека або інститут-кафедра-бібліотека. Метою оптимізації стали раціональне використання бюджетних коштів, поліпшення штатного розпису, удосконалення навчальної і наукової діяльності. Виходячи з чисельності студентів, які навчаються в НУБіП України, в університеті може бути п’ять проректорів та учений секретар. У новій структурі пропонується чотири навчально-наукових інститути, дванадцять факультетів та вісім науково-дослідних інститутів. Запропонована структура буде розглядатися на засіданні вченої ради університету 11 грудня.

 
Валентин Обрамбальський
 
Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook