Кафедра тракторів і автомобілів

Спеціальність 274 "Автомобільний транспорт"

Професія інженера-автомобіліста, спеціалізованого на автомобільному господарстві і обслуговуванні автомобілів, надзвичайно важлива в сучасному світі. Сьогодні неможливо уявити наше життя без автомобілів, які оточують нас всюди. З кожним роком кількість автомобілів зростає, що призводить до збільшення попиту на фахівців у цій галузі. Інженери-автомобілісти розробляють технологічні процеси, планують і організовують роботи з технічного обслуговування та ремонту автомобілів і обладнання. 

 

Спеціальність 274 «Автомобільний транспорт» охоплює всі аспекти, пов’язані з експлуатацією, обслуговуванням та ремонтом автомобілів.

 

Під час навчання на спеціальності 274 «Автомобільний транспорт» майбутні фахівці-автомобілісти здобувають знання і навички, необхідні для подальшої професійної діяльності. Наші здобувачі освіти вивчають конструкцію автомобілів, теорію експлуатаційних властивостей, технічну експлуатацію та ремонт автомобілів, основи технічної діагностики автомобілів та багато інших спеціалізованих дисциплін. Вони мають можливість отримати практичний досвід роботи з сучасним обладнанням для діагностики, обслуговування та ремонту автомобілів на провідних підприємствах автомобільної галузі України.

 

 

Особливістю спеціальності 274 «Автомобільний транспорт» є спрямованість на впровадження інтелектуальних систем в автомобілі з метою створення сучасних безпілотних роботів, покращення функціонування автомобілів з гібридними силовими установками, використання альтернативних та відновлювальних джерел енергії для енергетичної незалежності та безвідходного фермерства.

 

Спеціальність «Автомобільний транспорт» вибудовується у нерозривному зв’язку з вантажними автомобілями Кременчуцького автозаводу (КрАЗ), німецьких фірм Mersedes-Benz, MAN, компанії Volvo та інших. Легкові автомобілі вивчаються на базі сучасних моделей ринку: Volkswagen AG (Volkswagen, Audi, SEAT, Skoda, Bentley, Bugatti, Lamborghini, Porsche, Scania, MAN), Mercedes-Benz, Groupe PSA (Citroën, Peugeot, Opel), Nissan Motor Co (Renault, Nissan, Mitsubishi).

 

 

У процесі навчання здобувачі можуть проходити практику в автосервісах, автосалонах, автопарках та інших організаціях, пов’язаних із автомобільним транспортом з якими активно співпрацює кафедра тракторів і автомобілів. Це дає можливість отримати практичний досвід і ознайомитися з реальними умовами роботи.

 

 

Після успішного завершення навчання за спеціальністю 274 «Автомобільний транспорт» випускники можуть працевлаштуватися в автосервісних підприємствах, автосалонах, науково-дослідних інститутах, державних та приватних організаціях автомобільної галузі, автопарках, транспортних компаніях та органах державного управління транспортом. Випускники також мають можливість займатися навчанням і консультуванням у сфері автомобільного транспорту або продовжувати наукову кар’єру.

 

Спеціальність 274 «Автомобільний транспорт» надає великі можливості для професійного розвитку та кар'єрного зростання, дозволяючи займатися різноманітними видами діяльності в цій перспективній галузі.

Інформаційний буклет за спеціальністю 274 "Автомобільний транспорт"

 

Контактні дані:

Кафедра тракторів і автомобілів - 03041, м. Київ, вул. Героїв Оборони, 12В, навчальний корпус №11, кімн. 341, Тел.: (044) 527-88-95, Електронна пошта: [email protected]

Гарант програми - Калінін Євген Іванович, доктор технічних наук, професор, завідувач кафедри тракторів і автомобілів, Тел.: (066) 255-12-54.
 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook