Науковий гурток «Трактори та автомобілі»

НУБіП України

 Науковий гурток «Трактори та автомобілі»

Керівник гуртка, к.т.н., доцент КОЛЄСНІК Іван Васильович

 Наукова спрямованість гуртка

Робота гуртка спрямована на поглиблене вивчення та дослідження конструкцій і умов використання мобільних енергетичних засобів сільськогосподарського виробництва, їх систем, механізмів, агрегатів та вузлів з метою покращення  паливної економічності та зниження негативного впливу на довкілля.

  

Робота в гуртку сприяє розширенню кругозору студента та набуттю навичок знаходження інформації в бібліотеках, мережі Internet, користуватися іншими доступними джерелами, вмінню обробляти, отриману інформацію та робити узагальнення і висновки про доцільність тих чи інших конструктивних рішень та нововведень з точки зору існуючих конструкцій.

   

Наукова робота у гурту допомагає студентам краще засвоювати матеріал таких дисциплін як «Основи конструкцій мобільних енергетичних засобів», «Трактори і автомобілі», «Теорія та проектування самохідних лісових машин», які викладаються для студентів для студентів 1-4 курсів ОКР "Бакалавр" і 1‑го та 2-го року навчання ОКР "Магістр" факультетів механіко-технологічного і конструювання та дизайну.

 

 

Теми наукових досліджень обираються студентами, як правило, самостійно, орієнтуючись на власні інтереси і вподобання в галузі конструкції мобільних енергетичних засобів і умов їх використання. При цьому вони повинні бути актуальними і безпосередньо пов’язаними з напрямком наукових досліджень кафедри, та бажано і з темою майбутньої бакалаврської чи магістерської роботи, що вимагає обов’язкового їх погодження (уточнення) з науковим керівником.

 

Результатом роботи студента в науковому гуртку повинна бути участь у конференціях (семінарах), для чого необхідно обов’язково підготувати наукову доповідь. Учасники студентського наукового гуртка приймають участь у внутрішніх (вузівських) і зовнішніх олімпіадах та конкурсах, написанні наукових статей, розробці винаходів, виготовленні наочних посібників, експонатів, макетів, діючих зразків тощо.

 

По кожній темі може виступати декілька студентів з різними доповідями, можливо навіть протилежними. При цьому, як правило, виникає обговорення іншими учасниками гуртка даної теми. Для доповіді в більшості випадків готуються ілюстрації, які в подальшому використовуються в наочні засоби в навчальних лабораторіях.

 

Звіти з роботи гуртка 

Звіт з роботи гуртка за 2022-2023 навчальний рік 

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook