Кафедра гідробіології та іхтіології

Практика студентів

Важливу частину навчального процесу, а у наш час навіть найбільш важливу серед всіх інших його складових, формує практичне навчання студентів, під час якого вони стикаються з реаліями своєї майбутньої професії, набувають необхідних навиків та навичок.
Кафедра гідробіології та іхтіології забезпечує проведення навчальної практики з основних, базових дисципліни – гідробіології та іхтіології.
Вона передбачена навчальним планом для студентів першого і другого курсу ОС «Бакалавр» денної форми навчання.
 
 
 
 
 Студенти 1-го курсу на гідробіологічній практиці ВП НУБіП України Немішаєвський ДАК
 
Дослідженнями охоплено водойми ННВЛ рибництва ВП НУБіП України «Немішаєвський ДАК» та водойми Голосіївського природного парку. 
Студенти виїжджають на водойми, збирають гідробіологічний та іхтіологічний матеріал, оброблюють проби. У подальшому результати досліджень використовуються для підготовки наукових доповідей на конференції і  виконання випускних дипломних робіт.
 
Для проходження студентами навчальної і виробничої практик, збору матеріалів для виконання курсових і дипломних робіт кафедра користується також експериментальною базою Білоцерківської іхтіологічної станції та акваріумним комплексом Інституту гідробіології НАН України на основі Договору про творче співробітництво між НУБіП України та ІГБ НАН України.
 
На Білоцерківській іхтіологічній станції знаходиться стадо плідників білого та чорного амурів, білого товстолоба, ведуться роботи зі штучного відтворення коропа та риб далекосхідного фауністичного комплексу, розробляються нові технології застосування у рибництві антистресових та біологічно активних речовин для підвищення життєстійкості риб і збільшення рибопродуктивності водойм.
  
Під час проходження виробничої (технологічної) практики студентами у рибничих господарствах України перед ними ставиться завдання – досліджувати і встановлювати закономірності розвитку основних екологічних груп гідробіонтів, які складають природну кормову базу риб та розробляти рекомендації щодо удосконалення методів зі стимулювання її розвитку; опановувати технології розведення і вирощування різних видів риб.
 
Частина студентів запрошені для проходження практики у представництвах державної служби рибоохорони у Київській, Волинській, Полтавській, Черкаській, Чернігівській, Запорізькій та інших областях України. Студенти виходять у рейди, допомагають виявляти і зупиняти правопорушення на водних об’єктах, освоюють правила складання адміністративних протоколів.
 
Основними базами для виробничої практики студентів є такі організації та підприємства:
ННВЛ ВП НУБіП України «Немішаєвський ДАК»;
Інститут рибного господарства НААН;
Інститут гідробіології НАНУ;
ДП ДГ «Нивка» ІРГ НААН;
Білоцерківська іхтіологічна дослідна станція ІГ НАН України;
ВП ВАТ «Київрибгосп»;
ТОВ «Фортуна ХХІ»;
ТОВ «Осетр»;
Новокаховський завод частикових риб, Херсонська область;
ВАТ «Хмельницькрибгосп»;
ДВСП «Лиманське», Харківська область;
Іркліївський риборозплідник рослиноїдних риб;
РГ «Великий Любінь» ІРГ НААН України;
ПП «Аквариумные технологии»;
НЕНЦ учнівської молоді;
ПП «Акватехгруп»;
ТОВ «Коі центр Україна»
Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook