В ННІ неперервної освіті і туризму відбулось заключне засідання Наукової ради у 2021/2022 н.р.

22 червня 2022 року

  

20 червня 2022 р. відбулось сьоме (заключне) засідання Наукової ради ННІ неперервної освіти і туризму у 2021/2022 н.р. На порядку денному стояли питання традиційні для кінця навчального року, а саме звіт в.о. заступника директора ННІ НОіТ з наукової роботи на громадських засадах д.е.н., проф. Бардаша С.В., інформацію про результати роботи Наукової ради протягом листопада-червня 2021/2022 н.р., а також про рекомендацію до видання збірників матеріалів науково-практичних заходів ННІ неперервної освіти і туризму, проведених у другому семестрі 2021/2022 н.р. 
 
Засідання відбувалось в змішаному форматі, тобто частина членів Наукової ради знаходилась в Університеті очно, а хто з членів не мав такої змоги, у зв’язку із воєнним станом в країні, підключився до засідання online. В цілому на засіданні були присутні 2/3 від загальної кількості членів наукової ради, тобто за наявності кворуму – засідання успішно відбулось.
 
У звіті в.о. заступника директора ННІ НОіТ з наукової роботи на громадських засадах, а також головиНаукової ради, д.е.н., проф. Сергія Бардаша було акцентовано увагу на видах робіт, що були виконані протягом звітного періоду, а також основних завданнях та функціях Наукової ради, на здобутках та напрямах наукової роботи, які можливі для реалізації в особливий період воєнного стану.
Серед питань, рівень розв’язання яких вимагає покращання,  відзначено необхідність активізації теоретичних досліджень та публікаційної активності, формування пріоритетних для кожної кафедри ННІ неперервної освіти і туризму тематик наукових досліджень, переліку якісних наукових проєктів для участі у конкурсних відборах МОН та Національного фонду досліджень, проведення у онлайн форматі науково-практичних конференцій та круглих столів, активізація взаємодії науковців з бізнесом та міжнародними інституціями через нові платформи «Наука та бізнес» та «Освіта і наука».
 
 
Протягом другого семестру 2021-2022 н.р. в ННІ неперервної освіти і туризму відбулась низка цікавих науково-практичних заходів, за результатами яких була підготовлена наукова продукція до видання.
Зокрема, до Дня Державної служби України 23 червня 2022 р. було проведено ІІ Всеукраїнський круглий стіл «Від теорії до практики в управлінні та врядуванні» та підготовлено матеріали:
Від теорії до практики в управлінні та врядуванні: матеріали ІІ Всеукраїнського круглого столу, 21 червня 2022 р. (до Дня Державної служби України) / за заг. ред. С.М. Приліпка, І.М. Грищенко. Київ: НУБіП, 2022. 122 с.
Голова наукової ради, д.е.н., проф. Сергій Бардаш скористався нагодою і привітав колег з кафедри публічного управління, менеджменту інноваційної діяльності та дорадництва, які мають наукові ступені з державного управління та досвід роботи в державній службі з їх професійним святом.
 Сьогодні Державна служба України переживає відповідальний момент, своєрідне випробування роботи в екстремальних військових умовах, крім того в довоєнний період державна служба знаходилась в процесі реформування, який не завершився. Сергій Бардаш виразив упевненість, що запорукою успішного виконання намічених завдань та поставлених цілей будуть самовідданість своїй справі та невичерпна енергія тих, хто присягнув вірно служити народу України, адже саме на плечі державних службовців покладена вкрай важлива суспільна функція – функціонування держави в умовах повномасштабної російської агресії та у подальшому її відбудова та розвиток. 
 
17-18 травня 2022 р. відбулась І Міжнародна науково-практична конференція «Гостинність і туризм майбутнього: наукові та практичні горизонти» https://nubip.edu.ua/node/109481. За результатами підготовлено збірник тез доповіді:
Гостинність і туризм майбутнього: наукові та практичні горизонти: збірник тез доповідей І Міжнародної науково-практичної конференції (17-18 травня 2022 р.). Київ: НУБіП, 2022. 295 с. 
 
 
05 травня 2022 р. був проведений Міжнародний науково-практичний семінар «Інноваційна діяльність та дорадництво у викликах сьогодення» https://nubip.edu.ua/node/109182. За результатами підготовлено науково-методичні рекомендації:
Інноваційна діяльність та дорадництво у викликах сьогодення: науково-методичні рекомендації за результатами проведення Міжнародного науково-практичного семінару (05 травня 2022 р.). Київ: НУБіП, 2022. 126 с.
В обговоренні щодо рекомендації до видання вищезазначеної наукової продукції ННІ неперервної освіти та туризму взяли участь Сергій Приліпко, Ольга Витвицька, Валентина Бандура, Вікторія Самсонова.
Завершуючи засідання, голова Наукової ради, д.е.н., проф. Сергій Бардаш зазначив, що в такий критичний час для України перед НУБіП України та, зокрема,  перед ННІ неперервної освіти і туризму стоять надскладні виклики, у т.ч. з науково-дослідної діяльності. Проте це вкрай важливе завдання, яке має бути виконано, адже його наслідки формуватимуть необхідний фундамент для відбудови та подальшого соціально-економічного розвитку нашої держави у недалекому мирному майбутньому.
 
Із найкращими сподіваннями на плідну роботу в умовах мирного часу і очного навчання в 2022/2023 н.р.
 
 
Олена Москвічова,
к.е.н., доцент,
доцент кафедри готельно-ресторанної справи та туризму,

 секретар Наукової ради ННІ неперервної освіти і туризму

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook