Кадрове забезпечення, профорієнтація та підготовка до навчальних і виробничих практик на порядку денному вченої ради факультету землевпорядкування

20 травня 2022 року
факультет землевпорядкування
     19 травня 2022 року відбулося чергове засідання вченої ради факультету землевпорядкування. На засіданні були розглянули важливі питання щодо кадрового забезпечення у 2022-2023 навчальному році, профорієнтаційної роботи, проведення літньої екзаменаційної сесії та підготовка до навчальних і виробничих практик.

     Першим питанням на порядку денному було заслуховування звіту декана факультету землевпорядкування Тараса Євсюкова про результати роботи екзаменаційної комісії, що працювала 21 квітня 2022 року. Декан зазначив, що комісія позитивно оцінила здобувачів заочної форми навчання і всім їм було присвоєно кваліфікацію бакалавра із геодезії та землеустрою. Наступного разу комісія збереться 16-17 червня 2022 року для атестації випускників бакалаврів денної форми навчання.

     Другим питанням засідання був звіт завідувача кафедри геоінформатики і аерокосмічних досліджень Землі Світлани Кохан про виконання заходів із реалізації Програми розвитку університету «Голосіївська ініціатива 2025» у 2021-2022 н.р. Зокрема вона зазначила, що кафедра продовжує працювати, дотримуючись програми розвитку університету в освітній, науковій, міжнародній та інших видах діяльності. Водночас, декан факультету землевпорядкування наголосив, що науково-педагогічним працівникам кафедри необхідно звернути увагу на виховну роботу (наставників академічних груп) і посилити профорієнтаційну.

     Наступним питанням порядку денного була доповідь аспіранта кафедри управління земельними ресурсами Дмитра Третяченка про хід виконання його наукового дослідження. Науковий керівник здобувача, завідувач кафедри управління земельними ресурсами Ольга Дорош позитивно оцінила роботу аспіранта.

     Завідувач кафедри землевпорядного проектування Андрій Мартин представив на розсуд колективу наукову доповідь на тему «Перспективи впровадження консолідації земель в Україні: правові передумови, механізми, ефективність», в якій він звернув увагу на проблеми у землекористуванні, що виникли внаслідок паювання земель колишніх КСП, зокрема невитребуваних (нерозподілених) земельних ділянок. У своїй доповіді Андрій Мартин запропонував процедуру консолідації земель та умови її проведення. Наукова доповідь визвала жваву дискусію та обговорення серед членів вченої ради.

     Також декан факультету Тарас Євсюков поінформував членів вченої ради про необхідність підготовки до навчальних і виробничих практик, які згідно з графіком освітнього процесу, розпочинатимуться по завершенню екзаменаційної сесії, а саме з 06 червня 2022 року. Завідувачі кафедр, а також керівники мають забезпечити їхнє проведення на відповідному рівні. Наразі, планується, що практики триватимуть у дистанційному форматі, вже узгоджені місця та бази практик. Потому декан звернув увагу на питання працевлаштування випускників факультету землевпорядкування. Зокрема він зазначив, що до початку воєнних, ця цифра становила понад 60 % (аналізуючи випуск 2021 року). Однак війна росії з Україною внесла корективи і на даний момент це питання важко дослідити.

    Окремо декан факультету зупинився на питанні штатного розпису факультету на 2022-2023 н.р. Наслідки війни росії з Україною, вже зараз змушують готуватися до оптимізації штатів і структурних підрозділів. Завідувачі кафедр отримали навчальне навантаження на наступний навчальний рік, разом з деканатом і кадровою службою напрацьовуються пропозиції з кадрового забезпечення. Але остаточне рішення буде прийматися за результатами вступної кампанії 2022 року. Тому, ситуація, що склалася потребує посилення профорієнтаційної роботи і віддачі кожного члена колективу. Також у кадрових питаннях було розглянуто питання щодо рекомендації присвоєння вчених звань.
     На вченій раді були також розглянуті й інші питання життєдіяльності факультету.

Наталія Бавровська,
секретар вченої ради факультету

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook