Вступ до магістратури на низькому старті: зустріч із випускниками бакалаврами спеціальності 193 «Геодезія та землеустрій»

15 травня 2022 року
факультет землевпорядкування
    На календарі вже половина травня, лічені дні залишаються до останнього семестрового контролю у бакалаврів 4 курсу та отримання бажаного диплома про вищу освіту. Цього року 69 майбутніх випускників-бакалаврів спеціальності 193 «Геодезія та землеустрій» активно готуються до успішного завершення навчання, знайомляться з цьогорічними Правилами прийому та особливостями вступної кампанії до магістратури. І як завжди багато переживань та питань щодо майбутнього вступу. 
     За для отримання відповідей на усі хвилюючі питання цього тижня на факультеті землевпорядкування відбулась онлайн-зустріч керівництва факультету із майбутніми випускниками бакалаврами. Головне у порядку денному – успішне завершення навчання і вступ до магістратури.
     На почату зустрічі декан факультету землевпорядкування Тарас Євсюков нагадав майбутнім випускникам про терміни проходження екзаменаційної сесії (з 23 травня 2022 року по 05 червня 2022 року) та Атестаційного екзамену (16-17 червня 2022 року). Також Тарас Олексійович наголосив, що до підсумкової атестації допускаються здобувачі, які повністю виконали вимоги навчального плану. Це є однією з головних вимог успішного завершення навчання.
     Заступник декана з навчальної та виховної роботи Олександр Шевченко ознайомив студентів випускних курсів із процедурою проходження Атестаційного екзамену, розклад складання якого буде розміщено на офіційному сайті факультету землевпорядкування. Потому заступниця відповідального секретаря Приймальної комісії НУБіП України Євгенія Кривов’яз розповіла про умови вступу в магістратуру, основні терміни щодо реєстрація електронних кабінетів вступників, прийом заяв та документів до ЗВО. Особливістю цьогорічної вступної кампанії є написання мотиваційного листа, який обов’язково додається до заяви вступника.
     Тож, вступ до магістратури на спеціальність 193 «Геодезія та землеустрій» у 2022 році відбуватиметься за: результатами фахового іспиту в НУБіП України, якщо вступник планує обрати бюджетну пропозицію, або ж за результатами розгляду мотиваційного листа – у випадку вступу на контрактну форму.
     Основні ж етапи вступу для землевпорядників цього року такі:
1) Реєстрація електронних кабінетів – з 1 серпня;
2) Подання заяв для вступу розпочинається 16 серпня та завершується 15 вересня – для осіб, які вступають на основі результатів фахового іспиту в НУБіП;
3) Оприлюднення рейтингових списків на бюджет – не пізніше 20 вересня;
4) Підтвердження бажання навчатись на бюджеті – до 18:00 24 вересня;
5) Зарахування на бюджет – 25 вересня, а на контракт – буде визначатиметься правилами прийому НУБіП, але не пізніше 30 листопада.
6) Переведення на вакантні місця здійснюватиметься до 10 жовтня.
     У випускників найбільше питань було до складання мотиваційного листа. Тому для ознайомлення з його структурою, особливостями написання та оформлення керівництвом факультету землевпорядкування було заплановано на 17 травня 2022 року проведення безкоштовного майстер-класу для майбутніх вступників у магістратуру на спеціальність 193 «Геодезія та землеустрій». Зустріч відбудеться у дистанційному форматі на платформі Cisco Webex Meetings. Початок о 10:00. Всі бажаючі зможуть доєднатися за посиланням –https://nules.webex.com/nules-ru/j.php?MTID=mbdc7834b3611c24de7564935ed7cb97b.
     Окрім того, для кращої комунікації і постійного зв’язку зі вступниками декан факультету Тарас Євсюков запропонував створити телеграм-канал, що буде платформою для цілодобової онлайн консультації і допомоги. Також із майбутніми випускниками бакалаврами було обговорено питання випуску і вручення дипломів.
     Бажаємо нашим студентам успішно завершити навчання і вступити до магістратури НУБіП України.
 
Ольга Пронь,
студентка факультету землевпорядкування
 

    

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook