Атестація аспірантів ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження: маємо хороші перспективи поповнити колектив молодими докторами філософії

12 травня 2022 року
    Згідно з наказом ректора НУБіП України, академіка Станіслава Ніколаєнка «Про проведення атестації аспірантів і здобувачів, які проходять підготовку у Національному університеті біоресурсів і природокористування України», відбулася атестація аспірантів навчально-наукового інституту енергетики, автоматики та енергозбереження, які навчаються за освітньо-науковими програмами 141 «Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка» і 151 «Автоматизація та комп'ютерно-інтегровані технології».

    Засідання атестаційної комісії пройшли у два етапи під головуванням директора інституту Віктора Каплуна.

    Перед засіданням атестаційної комісії аспіранти виконали відповідні процедури на своїх кафедрах: надали звіти, атестаційні листи, підготували витяги із засідань кафедр та оформили індивідуальні плани.
    Робочі засідання комісії цього разу мали особливості, які полягали у більш глибокому вивченні стану підготовки дисертаційних робіт аспірантів четвертого року навчання. Адже це завершальний рік для чотирьох аспірантів і основна планка досягнень вимірювалась можливістю своєчасного представлення здобувачами дисертаційної роботи до захисту.

    Завдяки доступу до ресурсу Research4Life, глибокому вивченню і аналізу результатів аналогічних досліджень у закордонним виданнях стала можливою модернізація методології досліджень здобувачів наукового ступеня PhD. Прослідковується і новий погляд на науково-технічні завдання, пов’язані з актуальними питаннями розвитку енергетики і автоматики сьогоденням.

 

    Розглядаючи спектр напрямків досліджень і досягнень аспірантів необхідно відзначити унікальність результатів, досить високу публікаційну активність у виданнях, що індексуються у провідних наукометричних базах, значну кількість охоронних документів на винаходи і корисні моделі.
    Високий рівень готовності дисертаційного дослідження та виконання планів індивідуальної підготовки продемонстрували Михайло Сподоба та Станіслав Ковальчук (науковий керівник Микола Заблодський), Тарас Давиденко (науковий керівник Сергій Шворов) та Дмитро Поліщук (науковий керівник Віталій Лисенко).
     Всі аспіранти інституту атестацію пройшли успішно, оскільки рішення атестаційної комісії було одноголосним – звіти затвердити, аспірантів атестувати.


Микола Заблодський,
заступник директора з наукової роботи
ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook