Відкрита лекція з дисципліни «Комп’ютерна логіка» проведена на високому методичному рівні

22 квітня 2022 року

   Комп’ютерна логіка ґрунтується на властивостях перемикальних функцій та особливостях їх апаратної реалізації на основі логічних елементів, які фізично є транзисторними структурами. У даній лекції розглядається взаємозв’язок між аналітично-табличними формами задання перемикальних функцій та їх фізичною реалізацією у вигляді логічних схем, які є сукупністю відповідним чином з’єднаних між собою логічних елементів.

   Лекція була проведена згідно вимог до дистанційного ведення лекційних занять.

   Заздалегідь було розміщене  повідомлення на сайті факультету, кафедри, розіслані персональні запрошення для студентів 1 курсу спеціальностей 123 Комп’ютерна інженерія та 125 Кібербезпека - https://nubip.edu.ua/node/107640

   

   На відкритій лекції були присутні викладачі кафедри комп’ютерних систем, мереж і кібербезпеки НУБіП України: завідувач кафедри, д.т.н., професор Лахно В.А., к.т.н., доцент  Місюра М.Д., к.пед.н., доцент Осипова Т.Ю., студенти 1-го курсу спеціальностей 123 Комп’ютерна інженерія та 125 Кібербезпека та студенти, які виявили бажання бути присутніми на відкритій лекції.

   У відкритій лекції лектор – доцент кафедри комп’ютерних систем, мереж і кібербезпеки Нікітенко Євгеній Васильович систематизував актуальний матеріал щодо перетворення логічних виразів, представлених в булевому базисі, в інші функціонально повні базиси Шефера і Пірса.

 

    Розповідаючи про перетворення логічних виразів, лектор особливо акцентував увагу на особливостях використання бінарних функцій Шефера (І-НІ) та Пірса (АБО-НІ).

  Лектор окремо зупинився на аксіомах алгебри Шефера і Пірса.

  

Розповідаючи про перетворення логічних функцій, лектор розповів про операторне представлення функції кон’юнкції за допомогою використання закону подвійного заперечення.

 А також детально розповів про реалізацію логічної функції, яка задана у вигляді ДНФ, в базисі Пірса.

 

     По завершенню лекції, викладачі, які були присутні на лекції, обговорили відкриту лекцію, висловили свої зауваження та побажання.

 

    У результаті опрацювання анонімного анкетування студентів та викладачів, відмічено, що  лекція проведена на високому методичному рівні, лектор володіє необхідними педагогічними прийомами щодо викладання, систематизації матеріалу та активізації роботи студентів на лекційному занятті.

Дмитро Касаткін

доцент кафедри

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook