Освітні програми в полі зору ради роботодавців ННІ лісового і садово-паркового господарства

21 квітня 2022 року

     20 квітня відбулося засідання ради роботодавців ННІ лісового і садово-паркового господарства на якому було розглянуто освітні програми підготовки фахівців у інституті.

     Фахівці спеціальностей "Лісове господарство", "Садово-паркове господарство", "Деревообробні та меблеві технології" завжди користувались попитом, а особливо в повоєнний час, в період відбудови нашої країни. Для відновлення зруйнованих приміщень різного призначення необхідно виготовлення нових меблів, сировиною для виробництва яких є лісові матеріали. Зруйновані міста потребують відновлення зелених насаджень, створення парків, скверів, тощо.
     Розпочав засідання голова ради роботодавців Ігор Мельник, Президент Української асоціації деревообробного обладнання. У роботі приймали участь виробничники всіх зазначених спеціальностей.

Основні особливості освітньої програми спеціальності 187 – Деревообробні та меблеві технології для ОС Бакалавр представив Андрій Спірочкін, який окремо зупинився на особливостях проходження акредитації даної спеціальності.

Освітню програму для ОС Магістр за цією ж спеціальністю представила гарант Олена Пінчевська. До обговорення представлених програм активно долучився Юрій Медвєдєв, Президент асоціації «Меблідеревпром».

Наталія Пузріна, гарант ОП ОС Бакалавр спеціальності 205 – Лісове господарство, навела детальний аналіз навчального плану підготовки фахівців, а гарант ОС Магістр, Олександр Бала, зупинився на особливостях підготовки англомовної групи.

     Начальник Черкаського обласного управління лісового і мисливського господарства Олександр Дзюбенко відзначив високий рівень і кваліфікацію випускників університету, які приходять на роботу до підприємства, що свідчить про належну якість їх підготовки в стінах навчального закладу. Сергій Ірклієнко, Директор Українського центру «Укрцентркадриліс», зосередив увагу присутніх на можливості студенів ОС Магістр обирати більш вузькі спеціалізації, що дозволить у майбутньому зосереджуватись на вирішенні конкретних завдань з ведення лісового господарства.
     На формуванні додаткових фахових компетентностей та програмних результатів навчання освітньої програми підготовки Бакалаврів за спеціальністю 206 – Садово-аркове господарство, які відображають її унікальність, присвячено виступ гаранта Олесі Піхало.

А Ольга Суханова, гарант ОС Магістр, проаналізувала навчальний план, який сформований з урахуванням переходу на трьох семестрову підготовку магістрів.


     Директорка КП УЗН Дарницького р-ну м. Київ, Людмила Філінська, відзначила роль і значення практичної складової у підготовці фахівців, запропонувала використовувати для цього базу підприємства з перспективою для випускників майбутнього працевлаштування.
На важливості практичної складової у підготовці фахівців у свої виступах зазначили Юрій Марчук, Голова Товариства лісівників України та Анатолій Карпук, Директор ВП НУБіП України «Боярська ЛДС».
     Всі представлені освітні програми отримали одноголосне ухвалення


Директор ННІ лісового і садово-паркового господарства, професор Петро Лакида, подякував всім учасникам за підготовлені доповіді, активну участь у обговоренні освітніх програм і висловленні побажання.

С. Ковалевський, секретар ради

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook