Відновлено освітній процес для студентів кафедри педагогіки

17 березня 2022 року

На кафедрі педагогіки з 14 березня 2022 року продовжилося проведення занять у дистанційному та змішаному форматах (дистанційно-самостійному) за розкладом другого семестру для студентів денної форми навчання усіх курсів, освітніх ступенів та освітніх програм підготовки бакалаврів і магістрів відповідно до наказу ректора університету Станіслава Ніколаєнка від 11 березня 2022 р. № 156.

Завідувач кафедри педагогіки, доктор педагогічних наук, доцент Руслан Васильович Сопівник 14 березня 2022 року провів заняття з дисципліни "Лідерство та адміністрування" 3 курс «Професійна освіта». Відбулась дискусія в он-лайн режимі на тему етичного лідерства із "привязкою" до сьогоднішніх подій. Також Руслан Васильович в он-лайн режимі провів ще два заняття 15 березня з "Лідерство та адміністрування" для студентів «Професійна освіта» СК 2 курс та «Професійна освіта» на базі школи 2 курс. Заняття стосувалось питань обумовленості лідерства вожаківством у тварин, де питання інтерпретувалось із позиції біологізаторських підходів. У дистанційно самостійному режимі працювала превалююча більшість студентів. Ті, здобувачі, які з технічних причин не мають доступу до швидкісного інтернету отримали завдання для самостійної роботи та можуть переглянути відеозапис лекції, яка розміщена на хмарних сервісах. Студенти у своїх виступах відзначають доцільність відновлення освітнього процесу та наголошують на необхідності здобуття освіти, продовження професійного розвитку, хоча б часткового повернення до звичного режиму життєдіяльності.

Доцент кафедри педагогіки Леся Миколаївна Маценко 16 березня провела практичне заняття з дисципліни "Організація виховної роботи у навчальних закладах". До Зуму змогли приєднатися четверо студентів 1 курсу спеціальності "Професійна освіта" скороченого терміну навчання. Всього студентів у групі 21. Це була перша зустріч після відновлення навчальних занять. Обговорили багато актуальних питань, але саме головне – всі студенти цієї групи живі і здорові, всі виходять на телефонний зв’язок, хоч і знаходяться в різних умовах, хтось виїхав, хтось під обстрілами, хтось допомагає волонтерам, навіть є студенти, які захищають нашу Незалежність у лавах Збройних Сил України. З такими захисниками ми нічого не боїмося! Перемога буде наша!

Також пройшло практичне заняття зі студентами 1 курсу спеціальності "Професійна освіта" повного терміну навчання. Із 33-х студентів змогли приєднатись 7. Під час заняття двоє студентів відключились у зв’язку з оголошенням повітряної тривоги і пішли до укриття. Дуже порадував той факт, що усі студенти з цієї групи вже вийшли на зв’язок, всі живі і здорові.

16 березня також відбулось заняття у студентів ПО18001б; з 12 студентів був присутній 1 студент + 2 були в телеграмі; лектор – доцент Костиря Ірина Валентинівна, дисципліна «Інформаційно-комунікаційні технології в освіті».

    

Доцент Саф’ян Карина Юріївна зустрілась зі студентами психологами ПС 4й курс, а також була лекція з Історії педагогіки та освіти в зарубіжних країнах ПрП +1ст 1й курс. Працюємо в дистанційно самостійному режимі. Всі методичні матеріали надані студентам.

Продуктивного та успішного завершення весняного семестру!
Мирного неба над головою!
Швидкої перемоги Україні!

 

Олександр Кучай,
професор кафедри педагогіки

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook