Софія Пшець: спеціальність «Садово-паркове господарство» - поєднання краси та користі

7 лютого 2022 року
Київ, НУБіП України

    Наша співрозмовниця Софія Пшець є випускницею Київського фахового коледжу будівництва, архітектури та дизайну за спеціальністю 206 «Садово-паркове господарство» освітньо-професійної програми «Зелене будівництво і садово-паркове господарство».

   ‑ Софія, вітаємо з успішним захистом дипломного проекту та здобуттям освітньо-професійного ступеню "Фаховий молодший бакалавр" за кваліфікацією "Фахівець садово-паркового господарства"! Розкажіть про себе.

    ‑ Я проживаю в м. Ірпінь Київської області, в багатодітній родині. Мої батьки мають велике навантаження на роботі, часті подорожі та відрядження, тому багато часу присвячую вихованню молодших сестричок і братика. Окрім цього, поєднувала навчання у коледжі з курсами англійської мови та подорожами.

   Деякий час я з родиною проживала в Індії та Польщі, що дозволило вивчити культуру цих країн. Подорожуючи Хорватією, Італією, Грецією, Єгиптом та Туреччиною дізналася багато цікавих фактів про озеленення та архітектуру міст цих країн. Також полюбляємо родиною відвідувати неповторні куточки нашої України, під час яких щоразу захоплююся красою та багатством нашої рідної країни.

    ‑ Що стало поштовхом у виборі професії?

   ‑ У молодшій школі мені до вподоби були знання з екології, так як я постійно бачила вирубку лісу та її наслідки в м. Ірпені. Навчаючись в старшій школі, подорожуючи світом і Україною, зацікавилась вивченням рослин та їх екологічними особливостями – це захоплення переросло у вибір професії, а саме спеціальності Садово-паркове господарство. Під час подорожей я бачила як в інших країнах ставляться до зелених насаджень і це підкорило мене. Навіть у своїй кімнаті, в усіх куточках стоїть якась рослинка – це дарує мені спокій та затишок. Як бачите, все це надихає мене на цю професію та досягнення мрії – займатись озелененням країни, відновлювати легені планети!

    ‑ Що вплинуло на вибір нашого університету для отримання освітнього ступеня Бакалавр ?

  ‑ Наш коледж уже багато років тісно співпрацює із НУБіП України. Рецензування дипломних проектів дозволило познайомитись із викладачами вашого закладу і детальніше дізнатись про нього. Саме головне, що тут є можливість випускникам коледжів навчатись на скороченому терміні, шкода, що три роки. Знаю, що колись скорочений термін навчання тривав два роки.

    ‑ Чому був присвячений дипломний проект у коледжі?

   ‑ Дипломний проект був присвячений розробці ландшафтного дизайну на приватній території для сімейного відпочинку. Головним завданням роботи стало формування простору для власників – пари літнього віку та їх дітей, онуків і правнуків. Найскладнішим було грамотно та гармонійно вписати усі побажання на відведеній території. На даному етапі бачу, що ще є чому вчитись у ландшафтному проектуванні, тому планую отримати диплом Бакалавра і Магістра за спеціальністю Садово-паркове господарство.

    ‑ Який напрямок садово-паркового господарства більше подобається?

  ‑ Мені подобається мистецтво і я б хотіла мати цікаві творчі завдання під час навчання в університеті. Фітодизайн інтер’єру, квітникарство, природно-заповідна справа, дизайн середовища, урбоекологія – ці предмети мене цікавлять.

    ‑ Чим плануєте займатись після закінчення університету?

   ‑ Після закінчення університету планую працювати у сфері садово-паркового господарства. Можливо це буде робота в міській адміністрації у відділі благоустрою або екології.

    ‑ Софія, раді будемо бачити таку талановиту, енергійну, щиру особистість студенткою нашого університету.

 

Для підготовки до здачі фахового вступного випробування запрошуємо випускників коледжів і технікумів на інформаційно-консультаційні курси.

 

Розмову вели доценти кафедри
ландшафтної архітектури та фітодизайну
Вікторія Міндер, Олеся Піхало

 

 

 

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook