День знань у Голосієві

1 вересня 2014 року

1 вересня у НУБіП України розпочався новий навчальний рік. І старт йому дали традиційне свято День знань та урочиста посвята в першокурсники.

Майже 5879 тисяч молодих людей (3269 тис. чол. — ОКР "Бакалавр", 2610 тис. чол. — ОКР "Магістр") влилися цього річ до лав студентства нашого вишу, одного з найбільших у Східній Європі. Всі вони, а також їх батьки, численні запрошені гості зібралися на університетському стадіоні, над яким майорів прапор України. Почесне право підняти його під державний гімн було надане студентам трьох факультетів — Денису Волощуку (економічний), Вікторії М’ялук (захисту рослин), Богдані Федчук (юридичний).

Саме до нового студентського поповнення в першу чергу і звернувся ректор Станіслав Ніколаєнко, який привітав молодь і увесь колектив із початком нового навчального року та Днем знань.

Великий Шевченко заповідав: «Учітесь, читайте, і чужому научайтесь, й свого не цурайтесь!» У НУБіП України є чому навчати, і є кому навчати. За більш ніж 115 років існування університету тут підготовлено понад 110 тисяч висококваліфікованих фахівців! Серед них — видатні вчені, політики, керівники держави, знані організатори аграрного сектору, талановиті підприємці, фермери.

Нині до послуг студентства — 45 магістерських спеціальностей. Підготовка бакалаврів ведеться за 29 напрямами. Все це забезпечує науково-педагогічний колектив, у якому працюють 29 академіків, 335 докторів наук і професорів, близько 1400 доцентів, кандидатів наук.

Все більше предметів викладаються іноземними мовами.
НУБіП України підтримує великі міжнародні зв’язки та є членом Європейської асоціації університетів наук про життя. Тут реалізуються майже 50 міжнародних програм. Наші студенти мають унікальну можливість, навчаючись у 7 знаних університетах світу, отримувати подвійні дипломи.

Нещодавно конференція трудового колективу НУБіП України, продовжив свій виступ ректор Станіслав Ніколаєнко, схвалила програму розвитку університету «Голосіївська ініціатива — 2020». Реалізація цього стратегічного документу дозволить колективу подолати ті негаразди, які ще є нині, закріпитись в п’ятірці кращих університетів України, втримати міжнародне визнання, підтвердити високий статус національного і дослідницького.

Сьогодні наша Україна переживає важкі часи. Північна сусідка розв’язала справжню війну на її східних кордонах. Та ми вистоїмо! Україна була, є і буде. Бо такого народу, такої молоді, як у нас, немає ніде в світі. Нам потрібен мир і спокій, а працювати ми вміємо і можемо!

Очільник університету запевнив Президента України, парламент, уряд, всю українську громаду: колектив НУБіП України зробить все можливе, щоб виконати усі поставлені перед ним завдання.

Ректор подякував присутнім на святі батькам за мудре виховання дітей, що і дозволило їм зробити правильний життєвий вибір — стати членами дружньої університетської сім’ї НУБіП України. А студентів закликав до якісного навчання, пізнання культурної і наукової спадщини нашого славного міста Києва. Адже знання — це скарб. А навчання і творчість — ключ до нього.

Від імені міністра освіти і науки України та всього міністерства з вітальним словом до першокурсників звернувся начальник управління роботи з персоналом та керівними кадрами МОН Микола Легенький.

Серед почесних гостей Дня знань були голова комітету Верховної Ради України з питань аграрної політики та земельних відносин Григорій Калетнік, народний депутат України, голова підкомітету з питань оподаткування непрямими податками (крім акцизного податку) комітету Верховної Ради України з питань податкової та митної політики Сергій Терьохін, віце-президент НААН України Михайло Бащенко, радник прем’єр-міністра України, голова Української аграрної конфедерації Леонід Козаченко, Герой України Олександр Омельченко, ігумен Фотій, митрофорний протоієрей Юрій Бойко. Вони вітали першокурсників, їх батьків з тим, що обрали вірно місце навчання. Підтвердження цьому — випускники минулих років, багато з яких сьогодні очолюють державні підприємства і приватні бізнесові структури, розбудовують Українську державу, її аграрний сектор. Нині НУБіП України поєднує дві галузі, за якими майбутнє. Це інформаційні технології та агробізнес. І кожен виступ завершувався однаково: «Слава Україні!» та знаходив вдячний патріотичний відгук аудиторії — «Героям слава!».

Даниною пам’яті жертв Другої світової війни та героїв Небесної Сотні стало покладання квітів та гірлянди на меморіал викладачам і студентам університету в Голосієві та Майдані Незалежності.

А потім іменинникам — 2014 вручали незмінні атрибути Дня знань — символічні Ключ до знань, залікову книжку і студентський квиток. Цю місію виконали ректор Станіслав Ніколаєнко, перший проректор Ігор Ібатуллін та проректор з науково-педагогічної роботи та розвитку університету Сергій Кваша. Вони теж колись були студентами….

Символічну ж Чашу знань запалили студенти трьох факультетів — Віталій Линець (комп’ютерних наук та економічної кібернетики), Катерина Шишанова (екології і сталого розвитку) та Катерина Мельник (садово-паркового господарства та ландшафтної архітектури).

А яке ж свято без нагород, присвоєння почесних звань НУБіП України?


Цьогоріч почесні звання НУБіП України присвоєно трьом іноземним вченим. Диплом і регалії почесного доктора отримав ректор Чеського університету наук про життя (Чеська Республіка) Юрій Балік. Почесними професорами стали проректор Вроцлавського університету наук про життя та навколишнє середовище (Польща) Аліна Вєлічко, завідувач кафедри економіки Приморського університету м. Копер (Словенія) Стефан Бойнец. Вони багато зробили для розбудови та подальшого розвитку нашого вишу. Так, пан Балік повідомив: його університет вже виділив 13 стипендій для наших студентів. А пані Вєлічко — що надає допомогу на відбудову 3-го навчального корпусу. До речі, за її словами, Польща виділила 100 стипендій для молодих українців, які мешкають в зоні бойових дій на Сході України, і не тільки це.

А завершували офіційну частину культурно-мистецький блок дійства. В ньому взяли участь численні аматорські колективи і знані виконавці університету. Серед них — заслужений працівник культури Ярослав Михайлович, заслужені артисти Наталія Шелепницька і Роман Рудий. Першокурсники та гості свята аплодували також улюбленцям публіки — Дмитру Андрійцю та Ірині Горго. Концертні програми представили і вокальні ансамблі «Октава» та «Амеро», академічний хор, танцювальні колективи «Чарівність» і «Сузір’я DANCE», народний ансамбль пісні і танцю «Колос» імені Станіслава Семеновського. Традиційним учасником свята був ансамбль барабанщиць Ірпінського економічного коледжу «Літаври». Свою майстерність також продемонстрували спортсмени і фізкультурники, які займаються у численних секціях.

 

 Прес-служба НУБіП України
 


Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook