Професор Андрій Мартин і доцент Антон Кошель прочитали онлайн-лекції студентам Інституту геодезії та геоінформатики Вроцлавського природничого університету

27 січня 2022, 9:00
     Міжнародне співробітництво є одним із пріоритетних напрямків розвитку факультету землевпорядкування, адже інтернаціоналізація діяльності в Національному університеті біоресурсів і природокористування України – важливий розділ програми «Голосіївська ініціатива 2025» і визначальний вектор вдосконалення як людських ресурсів так освітніх програм.

     Цього тижня у рамках співпраці між Вроцлавським природничим університетом (м. Вроцлав, Республіка Польща) та НУБіП України професор Андрій Мартин і доцент Антон Кошель прочитали онлайн-лекції для студентів геодезистів і землевпорядників Інституту геодезії та геоінформатики Вроцлавського природничого університету. Заняття були організовані завдяки професору Ольгерду Кемпа, з яким факультет тісно співпрацює вже багато років. Він, до речі, й виступив модератором цих лекцій.

     На початку зібрання декан, професор кафедри фотограмметрії та дистанційного зондування Петр Голуч і декан факультету землевпорядкування, професор Тарас Євсюков привітали один одного, студентів та викладачів і побажали плідної співпраці у 2022 році. Потому завідувач кафедри землевпорядного проектування професор Андрій Мартин розповів студентам Вроцлавського природничого університету про цифрову трансформацію земельно кадастрових систем. За звичай, кадастрові системи доволі консервативні, а їх модернізація потребує значних організаційних та фінансових ресурсів. Проте досвід України, яка інтенсивно розвиває цифрові кадастрові сервіси, активно впроваджує електронний документообіг у кадастрово-реєстраційній діяльності, є корисним і для майбутніх польських землевпорядників. Після чого були запитання, відповіді й обговорення до яких долучалися не лише студенти, а й польські колеги професори.

     У свою чергу кількаразовий стипендіат програми академічного стажування імені професора Станіслава Толпи Вроцлавського природничого університету, доцент кафедри геоінформатики і аерокосмічних досліджень Землі Антон Кошель розкрив студентам основні аспекти проведення оцінки земель у світі та в Україні прочитавши лекцію на тему «Оцінка нерухомості в світі та в Україні. Роль оцінки нерухомості в економіці країни». Зокрема, він зазначив відмінності між оціночними системи зарубіжних країн і України, а також висловив необхідність переходу до масової системи оцінювання, що є важливим реформаційним кроком однаково актуальним як для Польщі так і для України. Лекція доцента Антона Кошеля також завершилася запитаннями і дискусією.

     Варто зазначити, що це лише початкові кроки міжнародної співпраці в рамках запланованих заходів на 2022 рік між Вроцлавським природничим університетом і факультетом землевпорядкування НУБіП України. Зокрема у лютому-березні професор Вроцлавського природничого університету Ольгерд Кемпа поділиться зі студентами землевпорядниками НУБіП досвідом проведення робіт з оцінки земель та консолідації у Республіці Польща. Надалі плануємо поглиблювати співпрацю з нашими міжнародними партнерами.
     До нових продуктивних зустрічей!


Людмила Гунько,
доцент кафедри землевпорядного проектування

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook