Розпочинаємо роботу підготовчих курсів та готуємося до Дня відкритих дверей: в Ірпінському фаховому коледжі тривають профорієнтаційні заходи

19 січня 2022 року
    Формування контингенту студентів коледжу значною мірою залежить від своєчасності і якості проведення педагогами профорієнтаційної роботи. Тому адміністрація й викладачі Ірпінського фахового коледжу НУБіП України постійно вивчають і впроваджують нові форми й методи проведення профорієнтаційних заходів, співпрацюють з керівництвом управлінь освіти і науки територіальних громад, використовують усі можливості для зустрічей з потенційними абітурієнтами, їхніми педагогами та батьками.
 
     Наразі січневі профорієнтаційні заходи спрямовані на поширення інформації про початок роботи підготовчих курсів до вступу, старт яких відбудеться 26 січня, та про День відкритих дверей, що запланований на 26 лютого.
    З 10 січня школярі Приірпіння вийшли на заняття. Отож, уже 11 січня завідувач лабораторії дослідження якості харчових продуктів, кандидат сільськогосподарських наук Микола Поцелуйко провів майстер-клас «Визначення органолептичних та фізико-хімічних показників якості твердих сичугових сирів вітчизняного та зарубіжного виробництва» для ліцеїстів Ірпінського академічного ліцею НУБіП України.
     Ліцеїсти дослідили три зразки (2 – вітчизняних виробників, 1 – іноземного виробника) твердих сичугових сирів на відповідність ДСТУ 4421:2008. Юні дослідники під керівництвом досвідченого експерта визначили органолептичні показники якості (смак, запах, консистенція, рисунок, колір, масова частка, вологість) і зробили висновки: зразок № 1 та зразок № 2 відповідають вимогам чинних нормативних документів, а у зразку № 3 було виявлено ознаки невідповідності кольору, що підтверджує наявність барвників невідомого походження. За допомогою експрес-методу під час розламування сиру пластичність було виявлено лише у зразку №1, що є ознакою використання під час його виробництва сучасних технологій, які забезпечують бажану консистенцію.
     Не менш цікавим є метод дослідження емульсії, яку отримали шляхом розтирання сиру і сирного продукту з водою температури 50°С. При цьому встановлено, що на поверхні емульсії сиру утворилася непрозора білувата плівка, а на поверхні емульсії сирного продукту – плівка жовтого кольору з видимими краплями жиру, що свідчить про додавання рослинної олії під час його виробництва. Цю ознаку можна використовувати як доступний простий метод ідентифікації виду продукту. Додавання рослинної олії під час виробництва сиру є недопустимим відповідно до вимог стандарту. Пройшов тест лише зразок № 2. Під час майстер-класу учні ліцею здобули нові знання і навички визначення відповідності сирів державним стандартам, що стане в нагоді їм як споживачам і, можливо, як майбутнім спеціалістам в галузі харчових технологій.
          14 січня викладачі циклової комісії маркетингу, торгівлі та харчових технологій Ірина Вінник і Олена Ковтун з метою детального ознайомлення дев’ятикласників із спеціальністю «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність» провели тренінг «Споживач має право» для учнів 9-Г класу Ірпінського ліцею № 3 Ірпінської міської ради Київської області.
     У ході тренінгу педагоги зазначили що, здійснюючи покупку, ми як споживачі очікуємо від суб’єкта господарювання (виробника, продавця чи виконавця) обіцяної належної якості, безпечності продукції й, безумовно, задоволення заявленої потреби, але при цьому інколи забуваємо про те, що на ринку товарів і послуг на нас чекає багато неприємних сюрпризів. Викладачка фахових дисциплін Ірина Вінник ознайомила учнів із Законом України «Про захист прав споживачів», звернула їхню увагу на важливість застосування ДСТУ (Державний стандарт України), що містить обов’язкові та рекомендовані вимоги щодо якості продуктів, їх пакування, зберігання і транспортування. 
     Учасники тренінгу брали активну участь в обговоренні дискусійних питань, навчалися читати маркування на прикладі зразків шоколаду, мали нагоду дослідити якість виробів за органолептичними показниками та ознайомитися з експрес-методами дослідження якості кондитерських виробів.
     Цього ж дня - 14 січня у коледжі відбулося чергове засідання гуртка «Бізнес-експрес» для ліцеїстів 9-В класу Ірпінського академічного ліцею НУБіП України.
     Одним із пріоритетних напрямів розвитку освіти в Україні є економічна освіта школярів, яка покликана сформувати систему раціонального мислення і поведінки сучасної молодої людини в умовах ринкових відносин та розвивати підприємницькі здібності.
     Викладачі циклової комісії фінансово-економічних та облікових дисциплін Світлана Іванова і Лариса Гурська у рамках засідання гуртка провели інтерактивний урок «Стежиною економічних знань». Ліцеїсти взяли активну участь у дискусії на економічну тематику, висловили думки з приводу обрання майбутньої професії та визначення найбільш затребуваної на ринку праці престижної професії, поділилися власними уподобаннями. Найбільший інтерес у ліцеїстів викликала гра «Економічний калейдоскоп» на платформі «Kahoot!».
     Без сумніву, найкращим провідником і ретранслятором інформації про студентське життя є самі студенти, члени органів студентського самоврядування. Голова студентської ради коледжу Ангеліна Міколенко, студентка гр. 202-О завітала до учнів 9-х та 11-х класів Баришівського навчально-виховного комплексу «Гімназія-загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів» І-III ступенів та Селищанського навчально-виховного комплексу «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів-дитячий садок» Баришівської селищної ради. Ангеліна розповіла школярам про навчання у коледжі, спеціальності, за якими здійснюється підготовка фахівців, про дозвілля та цікаві заходи для учасників освітнього процесу, студентське самоврядування. Студентка відповіла на запитання учнів та роздала рекламні буклети про ВСП «Ірпінський фаховий коледж НУБіП України» і запросила їх на навчання.
     17-19 січня 2022 року, відповідно до графіка, погодженого Управлінням освіти і науки Ірпінської міської ради, відбулися зустрічі представників коледжу з учнями випускних класів загальноосвітніх закладів міста Ірпінь. Зокрема, відповідальний секретар приймальної комісії Оксана Погоріла й викладачка Наталя Даль провели профорієнтаційні бесіди з учнями 9-х класів Ірпінської спеціалізованої загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів художнього профілю №1 ім. А.С. Макаренка, викладачка Лариса Гурська та завідувачка міжкафедральної навчальної лабораторії НУБіП України, кандидат економічних наук Валентина Вдович з цією ж метою відвідали Ірпінські загальноосвітні школи № 2 та № 17, завідувачка відділення підприємництва та інформаційних технологій Тетяна Семененко й викладачка Лілія Чайка зустрілися з учнями Ірпінської спеціалізованої загальноосвітньої школи № 12, викладачі Олена Ковтун та Ірина Берегеля – з учнями НВО «Освіта», а з цьогорічними випускниками ІЛІТ МАН поспілкувалися педагогині Людмила Черненька й Олена Куракіна.
     Під час зустрічей з учнями педагоги презентували ВСП «Ірпінський фаховий коледж НУБіП України» в цілому та спеціальності, за якими буде здійснюватися набір студентів у 2022 році, зосередили увагу присутніх на особливостях організації освітнього процесу в коледжі. Майбутні абітурієнти також отримали відповіді на запитання щодо особливостей цьогорічної вступної кампанії, організації занять на підготовчих курсах, переліку документів для вступу.
 
     Представники коледжу запросили випускників 9 та 11-х класів на День відкритих дверей і на навчання на підготовчих курсах з української мови і математики, успішне закінчення яких дасть можливість отримати абітурієнтам додаткові бали при вступі.
     Адміністрація коледжу вдячна керівництву Управління освіти і науки Ірпінської міської ради, директорам загальноосвітніх навчальних закладів м. Ірпінь за сприяння у проведенні профорієнтаційної роботи.
     Наразі триває погодження графіків відвідування загальноосвітніх навчальних закладів Гостомельської селищної ради та Бучанської міської ради.
 
Чекаємо майбутніх студентів та запрошуємо на День відкритих дверей!
 
 
Оксана Погоріла,
відповідальний секретар

приймальної комісії коледжу 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook