ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження проводить тренінги для наставників та старост академгруп

19 січня 2022 року
     Традиція загальноуніверситетських зустрічей зі старостами академічних груп, започаткована кілька років тому ректором університету Станіславом Ніколаєнком, знайшла своє відображення і на окремих факультетах та в інститутах.

     Днями в ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження відбулися навчальні онлайн-семінари із наставниками та старостами академічних груп. Розпочав їх роботу директор інституту Віктор Каплун. Він звернув увагу, що під час карантину та пандемії дуже часто розривається ланцюг комунікації між студентами, викладачами та інститутом в цілому, що негативно відображається на організованості студента, його мотиваційній складовій та успішності в навчанні. І саме в цих умовах дуже важливою є роль наставника академічної групи, який, в свою чергу, повинен створити таке середовище, де б тісно співпрацювали і студенти, і викладачі.
     Своїм професійним та життєвим досвідом роботи із науково-педагогічними працівниками і студентами поділився проректор з науково-педагогічної роботи та розвитку Сергій Кваша. У невимушеній розмові він розповідав наставникам та молоді про програму виховання студентів НУБіП України «Фахівець, громадянин, патріот», наголосив на важливості опанування іноземних мов (зокрема доцільності створення англомовних клубів з метою кращого вивчення їх для вступу до магістратури), окреслив роль старост академічних груп як лідерів – формальних і неформальних.

     До роботи долучилися і найуспішніші наставники академгруп ННІ – доценти Олександр Гай (кафедра електропостачання ім. проф. В.М. Синькова), Володимир Решетюк (автоматики та робототехнічних систем ім. акад. І.І. Мартиненка), Світлана Тарасенко (теплоенергетики). Загалом їхні звернення до молоді можна звести до одного: створення у кожній групі дружньої атмосфери, здорової конкуренції, а ще, на думку педагогів, варто створити своєрідну біржу додаткових балів для студентської успішності.
     Дуже важливо, що безпосередніми учасниками наради стали і завідувачі всіх кафедр ННІ. Так, очільник кафедри автоматики та робототехнічних систем ім. акад. І.І. Мартиненка Віталій Лисенко висловив думку, що кожне заняття повинно містити у собі не лише навчальний матеріал, а й виховну складову.

     Думку студентів стосовно тематики, що була винесена на обговорення, від своїх груп висловили старости Всеволод Лісогор, Дмитро Жила, Мар’яна Баленко. Студенти розповіли, з якими труднощами довелось стикнутися як в ході дистанційного, так і очного навчання, висловили своє бачення комунікації з викладачами – створення єдиної комунікаційної платформи тощо. Вони також підтримали необхідність впровадження електронного журналу в навчальний процес, що значно полегшило роботу як старостам, так і дирекції інституту при аналізі кількості пропущених студентами занять та їх причин.


Лілія Мартинюк,
заступник директора - координатор з виховної роботи
та організації дозвілля студентів
 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook