Всесвітній день науки - 2021

11 листопада 2021 року

Свято «Всесвітній день науки» щорічно відзначають 10 листопада.  На загальній конференції міжнародної організації ЮНЕСКО, що проходила в 2001-му році, було прийнято рішення - офіційно заснувати «Всесвітній день науки в ім’я миру та розвитку». Нагадаємо, що українські науковці мають ще одне свято - Національний День науки в Україні відзначають у третю суботу травня.

До святкування Всесвітнього дня науки доєдналися і молоді науковці, які навчаються на різних курсах і спеціальностях гуманітарно-педагогічного факультету. Серед них є студенти однієї з випускових кафедр – кафедри педагогіки. Наші студенти є учасниками і переможцями багатьох наукових заходів, серед яких фестиваль студентської науки, студентські наукові конференції, наукові гуртки, наприклад, «Педагогіка і сьогодення», Всеукраїнські конкурси наукових студентських робіт і олімпіади, факультетські дебати і тренінги. Молоді вчені проводять дослідження, публікують тези доповідей та статті, пишуть магістерські роботи.

 
 
Нашою гордістю є молоді науковці Гулян Маргарита, Череп’яна Вікторія, Подгаєцький Олександр, Кисленко Ольга, Литюк Адріана, Закарян Анжела, Майборода Аліна, Жілін Сніжана, Колесник Валерія, Радкевич Наталія, Зацарна Марія, Єрмоленко Альвіна. Для викладачів кафедри педагогіки дуже важливим і приємним є те,  що серед наших випускників є молодь, яка продовжує займатись науковою роботою. Це Васильківськимй Ілля, Трутень Аліна, Смоляк Павло, Ходос Євген, Таран Максим.
 
Ми часто спілкуємось, дискутуємо на заняттях. Не стала виключенням і сьогоднішня зустріч. Говорили про участь студентів у науковій роботі, про наукові заходи, що проводяться на Гуманітарно-педагогічному факультеті, згадували факультетські дебати, ділились планами на майбутнє.
 
 
Більшістю своїх досягнень людина зобов’язана закладеним в неї Господом Богом здібностям до спостереження, аналізу і розуміння явищ, що відбуваються навколо неї у просторі та часі, своїм батькам та своїй праці. Систематизуючи отримані знання, людство помітило, що ці знання можна не тільки зберігати, передавати з покоління до покоління, але й доповнювати, та розвивати. Так з’явилася наука. 
 
Ніхто не знає, коли саме це відбулося і яка саме наука першою з’явилася на світ, однак достеменно відомо, що до цих пір людству так і не вдалося вичерпати всю багатогранність напрямів і потенціалу людського пізнання, для якого ми сміливо визначаємо ту чи іншу гілку наукового напрямку. Це неймовірно, але це так. 
 
У цей День ми приєднується до науковців усього світу і бажаємо всім нам тільки світлих почуттів до науки, успіхів і везіння! Всі ми пам’ятаємо про те, що знання це світло, а незнання нехай залишається в минулому. Від наших талановитих вчених і сьогодні залежить виживання усього людства.
 
З Днем науки Вас!
 
доцент кафедри педагогіки Маценко Л.М.,
професор кафедри педагогіки Кучай О.В.
Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook