Карантин – не перешкода спілкуванню: профорієнтація на кафедрі філософії та міжнародної комунікації під час осінніх канікул

31 жовтня 2021 року

В НУБіП України вже стало гарною традицією, під час осінніх канікул, організовувати та проводити тематичні зустрічі з випускниками шкіл задля активізації профорієнтаційної роботи,  популяризації університету, факультетів та спеціальностей.

  Впродовж 26-29 жовтня 2021 року  викладачі кафедри філософії та міжнародної комунікації гуманітарно-педагогічного факультету НУБіП України Андрій Гольцов та Олександр Харчук організували та провели тематичні онлайн-зустрічі зі старшокласниками середніх загальноосвітніх шкіл, розповіли майбутнім абітурієнтам про університет, гуманітарно-педагогічний факультет та  спеціальність 291 «Міжнародні відносини, суспільні комунікації, регіональні студії». 


  Тематика онлайн-зустрічей стосувалася таких важливих для майбутніх здобувачів вищої освіти за спеціальністю «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії» тем: «Міжнародні відносини – чудова та перспективна галузь знань», «Дипломат – престижна професія», «Зовнішня політика України – справа патріотів», «Український шлях до Європи».

  

  Під час зустрічей було обговорено широке коло актуальних проблем, що стосуються особливостей розвитку міжнародних відносин та участі в них нашої держави. Неабиякий інтерес у старшокласників викликали окремі питання щодо сучасної зовнішньої політики України та тернистого українського шляху до Європи, використання окремими державами засобів дипломатичного тиску, економічної сили, інформаційних війн у сучасному міжнародному середовищі, мілітаризації Арктики, необхідності досягнення для всього людства цілей сталого розвитку, шляхів розв’язання глобальних екологічних проблем, міжнародної співпраці у справі боротьби з глобальним потеплінням тощо.


  Учні старших класів скористалися можливістю поставити численні питання щодо майбутньої фахової підготовки за спеціальністю «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії». Передусім, старшокласники цікавилися перевагами навчання за спеціальністю, особливостями проходження практик, переліком іноземних мов та освітніми англомовними програмами, спільними проектами «подвійних дипломів», можливістю участі у науково-практичних конференціях, «круглих столах» та інших наукових заходах.

     
  Потенційні абітурієнти також цікавилися особливостями організації навчання в Національному університеті біоресурсів та природокористування України, дозвіллям студентів, можливостями брати участь у спортивних секціях, змаганнях, культурно-мистецьким життям Університету, умовами проживання в студентських гуртожитках тощо.

    


  Проведені заходи показали, що молодь може і вміє бути креативною та ініціативною. Потенційні здобувачі вищої освіти за спеціальністю «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії» проявили жвавий інтерес до численних аспектів організації навчання в університеті. Зустрічі зі старшокласниками наочно продемонстрували, що дистанційний формат не є перешкодою для спілкування, обміну думками, отримання корисної інформації.


Андрій Гольцов, Олександр Харчук
доценти кафедри філософії та міжнародної комунікації

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook