Онлайн розгляд докторської дисертації на кафедрі технологій виробництва молока та м’яса

10 June 2020, 10:11

     3 червня на кафедрі технологій виробництва молока та м’яса відбулося розширене засідання на платформі CiscoWebex. Крім усіх членів кафедри, у засідання прийняли участь проф. Микола Повозніков, Наталія Прокопенко, Валерій Броварський, Сергій Рубан, доценти Людмила Зламанюк та Юлія Осадча.

   Відповідно до порядку денного першим питанням було розгляд дисертаційної роботи Коропець Лариси на тему «Обґрунтування системи вирощування і використання великої рогатої худоби» подану на здобуття наукового ступеня доктора сільськогосподарських наук із спеціальності 06.02.04 «Технологія виробництва продуктів тваринництва». Науковий консультант – професор Анатолій Угнівенко.

      Розгляд дисертаційної роботи проходив відповідно до Порядку проходження попереднього розгляду дисертацій у НУБіП України (затвердженого наказом ректора від 05.03.2015 р. №245) та Тимчасового порядку дистанційного розгляду дисертації у НУБіП України в умовах карантину, відповідно до наказу ректора від 04.05.2020 р. №333.Лариса Коропець підготувала змістовну доповідь за результатами проведених досліджень. Тема роботи є актуальною, сучасною, має теоретичне і практичне значення для скотарства України в сьогоднішніх умовах. Після доповіді здобувачу ряд цікавих запитань задавали Микола Повозніков, Наталія Прокопенко, Сергій Рубан, Іван Чумаченко, Дмитро Носевич. На всі запитання здобувачка надала змістовні відповіді.

      Науковий консультант Анатолій Угнівенко надав високу оцінку Коропець Ларисі як науковцю, педагогу, особистості.

   Рецензенти роботи Василь Костенко, Вадим Лихач та Валерій Броварський позитивно оцінили роботу здобувачки. Вони зазначили, що за актуальністю, змістом, об’ємом, науковим та практичним значенням робота відповідає вимогам, представлених до таких робіт. Було вказано на певні недоліки, похибки у викладенні матеріалів дисертаційної роботи. В обговоренні взяли участь Сергій Рубан, Микола Повозніков, Наталія Прокопенко, Іван Чумаченко, Дмитро Носевич, Микола Маценко та Наталія Кос. Всі виступаючі підкреслили, що було проведено величезний обсяг роботи. Проаналізовано проблеми, зроблено підсумки і робота є цікавою для сучасного виробника як молока, так і яловичини.

      У заключенні всі присутні рекомендували дисертаційну роботу Коропець Лариси до розгляду на засіданні науково-технічної ради НДІ технологій та якості продукції тваринництва і рибництва. Рішення прийнято одноголосно. Бажаємо Ларисі Коропець успіхів у цій нелегкій роботі та вдалого і позитивного проходження усіх подальших етапів.

      У подальшому на засіданні були розглянуто і інші питання життєдіяльності кафедри в умовах карантину.

Тетяна Антонюк
Доцент кафедри технологій виробництва молока та м’яса

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook