Soft Skills студентів при дистанційному вивченні Політекономії і Макроекономіки

April 6, 2020
кафедра економічної теорії

 Soft Skills студентів при дистанційному вивченні Політекономії і Макроекономіки

    Інтерактивні форми дистанційного вивчення Політичної економії й Макроекономіки студентами економічних спеціальностей дозволяють зрозуміти теоретичний матеріал теми, навчитись розв’язувати задачі і використовувати здобуті знання для аналізу соціально-економічного становища України. Заняття проходять за робочими програмами, які розміщені в електронних навчальних курсах. Лекції відбуваються в он-лайн режимі в CiscoWebexMeeting відповідно до розкладу пар.

    

    Кількість присутніх студентів і якість інтернету обумовлює форму спілкування: чат-повідомлення або дискусія з відео. Студенти активно відповідають на запитання, задають запитання щодо розв’язку задач і розуміння інформації. До кожної теми ЕНК розроблено форуми для аналізу кейсів з реальними питаннями і обговорення актуальних питань вивчення дисципліни, індивідуальні завдання, тестовий тренінг і приклади розв’язку задач.

    Активність і результати студентів у проходженні тестів здачі відповідей на практичні й індивідуальні завдання свідчать про те, що переважна більшість старано вивчають теоретичні і практичні аспекти Політичної економії і Макроекономіки, а також вдосконалюють свої професійні softskills- універсальні й функціональні компетенції спілкування англійською мовою, проведення он-лайн презентацій, нетворкінги. Заходи карантину обмежили звичайне спілкування, разом з тим відкрили можливості інтенсивного освоєння нових IT-технологій.

      Студенти 2 курсу групи 1.2 взяли участь у тематичному он-лайн семінарі Macroeconomic Equilibrium Models. Дискусію розпочав Чернецький Олександр з доповіддю Composition and structure of expenditures of the state budget in Ukraine. Лось Вероніка висвітлила особливості побудови SRAS і LRAS функцій для моделювання умов повної зайнятості. Гарбут Марина і Кушнір Вікторія проаналізували  застосування моделі AD-ASдля прогнозування змін кон’юнктури національного ринку. Валерія Косинська навела приклади формування структури сукупного попиту в країнах світу. Вивчення фіскальної політики і особливостей підприємницької діяльності в умовах невизначеності  заплановано на наступний тиждень.

Олена Коваль, 

доцент кафедри економічної теорії

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook