Міжнародна співпраця з Латвійським сільськогосподарським університетом

June 3, 2019
м. Київ, НУБіП України, навч. корпус 12, ауд. 315

 

У рамках святкування 121-ої річниці НУБіП України на факультет харчових технологій та управління якістю продукції АПК завітала делегація  з Латвійського сільськогосподарського університету, зокрема декан факультету харчових технологій Мартін Сабовіч.

Гостя гостинно зустріла декан факультету професор Лариса Баль-Прилипко, завідувач кафедри процесів і обладнання переробки продукції АПК професор Юрій Сухенко та його заступник доцент Володимир Василів, завідувач кафедри стандартизації та сертифікації сільськогосподарської продукції професор Владислав Сухенко, генеральний директор асоціації виробників дитячого харчування Тамара Нагайцева, відповідальна за міжнародну співпрацю факультету, старший викладач Олена Очколяс та інші представники кафедр.

В ході розмови декан розповіла про історію НУБіП України, основні досягнення в науковій та виробничій діяльності, про рейтинг університету серед ЗВО в Україні та світі, про членство в міжнародних організаціях та ін.

Також, професор Лариса Баль-Прилипко розповіла про розвиток факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК, раду роботодавців, кількість виданих підручників, посібників та монографій за фахом. Мартін Сабовіч цікавився, як студенти факультету навчаються за програмою обміну ERASMUS+ та протягом всього року їм вдається проходити практику на передових підприємствах України, Німеччини, Франції, Італії та ін. Було приємно, що наш гість згадав і студента магістратури нашого факультету, який за програмою ERASMUS+ нещодавно перебував у Латвійському сільськогосподарському університеті.

Декан факультету показала гостю лабораторії, оснащені сучасним обладнанням у яких відбувається практична підготовка фахівців – інженерів, інспекторів у галузі харчових технологій та безпечності харчової продукції.

 

Наприкінці зустрічі було висловлено побажання щодо подальшої співпраці в сфері харчових технологій, зокрема навчання фахівців та проведення спільних наукових досліджень.

 

Олена Очколяс,

старший викладач кафедри технології м’ясних,

рибних та морепродуктів

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook