Міжнародна співпраця як невід’ємна складова діяльності економічного факультету

April 13, 2019
До важливих напрямів діяльності економічного факультету Національного університету біоресурсів і природокористування України слід віднести зміцнення міжнародного науково-дослідницького та освітнього партнерства з вищими навчальними закладами світу.
В рамках програми академічної мобільності з 1 лютого по 31 березня 2019 р. доцент кафедри статистики та економічного аналізу Куць Т.В. проходила науково-педагогічне стажування в Університеті Фоджа (Італія) під керівництвом проф. Е. Сіка.
У спільному науковому досліджені за темою: «Економічний аналіз кон’юнктури ринку олійних культур» було висвітлено ряд актуальних питань щодо аналізу кон’юнктури на ринку олійних культур; проаналізовано рівні попиту та пропозиції на даних ринках у світі та Україні; узагальнено практичні підходи до економічного механізму регулювання ринку олійних культур та продуктів їх переробки в європейських країнах.
Для студентів бакалаврату Куць Т.В. провела лекції на англійській мові з дисципліни «Монетарна економіка», де було розглянуто теоретичні засади до визначення сутності монетарної економіки, науково-практичні підходи до трактування грошей та їх функцій, аналізу грошового попиту та пропозиції, особливості дослідження фінансових ринків, обґрунтування засад грошово-кредитної політики та її впливу на поведінку економічних суб’єктів у макроекономічному контексті.
Під час стажування відбулося ряд зустрічей з викладачами та деканом економічного факультету університету Фоджа проф. Ф. Конто. Куць Т.В. представила матеріал про пріоритети розвитку та здобутки економічного факультету НУБіП України та було обговорено перспективи подальшої українсько-італійської співпраці між факультетами.
За результатами успішного проходження науково-педагогічного стажуванняТетяна Валеріївна отримала відповідний сертифікат.
Результати роботи були представлені в Університеті Фоджа і на засіданні кафедри статистики та економічного аналізу НУБіП України. Як відмічається у звіті, участь у міжнародних проектах сприяє покращенню освітніх практик сучасних викладачів та отриманню вагомого досвіду відповідно до європейських вимог.
 
 
 
І.Д. Лазаришина

Завідувач кафедри статистики та економічного аналізу 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook