Співробітники кафедри технологій та дизайну виробів з деревини поділилися своїми науковими здобутками на Міжнародній конференції у SGGW (Варшава, Польща)

December 1, 2018

   Співробітники кафедри технологій та дизайну виробів з деревини прийняли участь у XXXIМіжнародній науковій конференції Варшавського університету природничих наук факультету деревообробних технологій«WOOD – MATERIAL OF THE XXI-st CENTURY» у містечку Рогів, де знаходиться навчальний центр університету.
  Завідувача кафедри Олену Пінчевську запросили виступити на пленарному засіданні конференції з доповіддю на тему «Peculiarities of woodworking specialists training in National University of Life and Environmental Sciences of Ukraine» (ознайомити присутніх на конференції з особливостями підготовки спеціалістів з деревообробних та меблевих технологій в НУБіП України). ЇЇ доповідь визвала жваву дискусію та зацікавленість у співпраці нашого навчального закладу із Warsaw University of Life Sciences (SGGW) та Познаньським університетом наук про життя (Poznań University of Life Sciences). 

   Крім того на секціях за відповідними тематиками виступили і молоді співробітники кафедри. Зокрема доповіли про специфіку ідентифікації вад деревини на виробництві – Сергій Мазурчук «A method of wood defects identification in sawn blanks manufacturing from hardwood species», особливості контролю якості фанери – Ольга Баранова «The research of shock method of plywood quality control», властивості деревинно-композитного деревного матеріалу – Юрій Лакида «Mechanical and technological features of wood-composite material», зміни будови та особливості використання термообробленої деревини – Олександра Горбачова «Anatomical changes of thermal modified hornbeam wood» та інтенсифікацію сушіння деревини – Андрій Спірочкін «Accelerated drying of blanks from red oak wood (Quercus rubra)».

 

 

     Представлені результати досліджень викликали активне обговорення у дружній обстановці.
    Після завершення конференції наша делегація відвідала факультет деревообробки Warsaw University of Life Sciences (SGGW). Декан факультету професор Krzysztof Krajewski особисто ознайомив зі структурою факультету, роботою кафедр та навчальними лабораторіями.
   Спочатку відвідали кафедру фізики і побачили лабораторії, в яких навчаються студенти. Наступною була кафедра технології та підприємництва у галузі деревообробної промисловості, де до нас приєднався професор Marek Grześkiewicz і ознайомив зі своїми напрацюваннями в напрямі термічного модифікування деревини, зміни властивостей масивної деревини і шпону.

 

 

   В лабораторії кафедри меблярства широко представлені сучасні елементи фурнітури, вузли меблевих та столярних виробів, різновиди меблевих фасадів.

 

 

   Пан декан ознайомив з лабораторією, яка пов’язана з його науковими інтересами, а саме запобігання ураженню деревини руйнівними грибами. Ми побачили сучасне обладнання, за допомогою якого деревину штучно вражають різними видами грибів, а потім розробляють засоби боротьби з ними.

 

   На факультеті є спеціальна лабораторія, де студенти мають можливість працювати з ручним інструментом та деревиною при виготовленні макетів сходів, дверей тощо.

 

   Відчувається підтримка та сприяння розвитку факультету технологій обробки деревини адміністрацією університету в Warsaw University of Life Sciences (SGGW).

 

К.т.н., старший викладач кафедри технологій та
дизайну виробів з деревини
Н.Буйських

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook