У Центрі франкофонної освіти і науки пройшов авторський семінар викладача французької мови College Royal Holloway London Оділь Рембер

15 November 2018, 14:32

      З програмою Року французької мови в Україні на базі гуманітарно-педагогічного факультету був відкритий Центр франкофонної освіти і культури.
    Офіційну діяльність Центру розпочато циклічним міжнародним науково-практичним семінаром «Франкомовна міжкультурна комунікація: мова – культура особистості». Перший семінар із цього циклу отримав високу оцінку та численні подяки з боку як студентів, так і викладачів.

    Оділь Рембер, викладач французької мови із коледжу College Royal Holloway Лондонського університету, представила свої напрацювання на тему «Інтеграція і розвиток Creative Writing у реалізації професійного проекту» англійською і французькою мовами.

    Під час семінару на практичних прикладах було розвіяно міф, що знавцем мови може бути виключно вчитель чи перекладач. Мова – це засіб комунікації, особливий, щільно і нерозривно пов'язаний з іншими видами людської діяльності, який можна використовувати в будь-якій галузі. Тож, для фахівців-філологів опанування основами Creative Writing відкриває широкі можливості в журналістиці, піар-менеджменті, створенні унікального контенту для сайтів, науковій діяльності тощо.

  Оділь Рембер продемонструвала також на практиці різні види креативного письма, і охарактеризувала особливості застосування кожного з них. Ці навички стануть у нагоді не тільки під час написання наукових робіт чи статей, але й у щоденному плануванні. Підкорити креативні навички з письма виявилося не так просто. Не все виходило з першого разу, але як зазначила сама лектор: «У кожного має виробитися свій власний індивідуальний творчий стиль».

Тому бажаємо всім вдалих починань та підкорення нових вершин.

Антоніна Шушківська,
студентка ІІ курсу гуманітарно-педагогічного факультету,
освітня програма «Філологія»
Наталія Рудницька,
старший викладач
кафедри іноземної філології і перекладу

 

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook