В НУБіП відбулась міжнародна конференція ANIMAL NUTRITION FORUM 2018 «Актуальні проблеми годівлі тварин і технології кормів», з нагоди 115-річчя з дня народження П.Д. Пшеничного

5 November 2018, 7:13

 

25 жовтня в університеті відбулася науково-практична конференція ANIMAL NUTRITION FORUM 2018. Захід був присвячений 115-річчю від дня народження видатного вченого в галузі тваринництва, доктора сільськогосподарських наук, професора Української академії сільськогосподарських наук, засновника відомої в Україні наукової школи з годівлі сільськогосподарських тварин П.Д. Пшеничного.

     Від імені ректора університету Станіслава Ніколаєнка, ректорату, організаторів форуму привітав учасників із початком роботи конференції перший проректор Ігор Ібатуллін, який також є одним з учнів Павла Дмитровича. Він коротко зупинився на основних наукових досягненнях П.Д. Пшеничного, який створив оригінальний напрям розробки принципів і методів спрямованого виховання й стимуляції розвитку функції живлення та обміну речовин у молодняку сільськогосподарських тварин, способів підвищення коефіцієнта корисної дії корму, питань вікової мінливості видових і господарсько-корисних ознак у тварин під впливом різних рівнів годівлі та формування продуктивності сільськогосподарських тварин в онтогенезі. Результати досліджень висвітлені у майже 300 наукових роботах. П.Д. Пшеничний підготував 22 докторів і 132 кандидатів наук, 19 з яких – іноземні громадяни, а всього за 45 років педагогічної діяльності виховав понад 5000 спеціалістів для сільського господарства.

     Науково-педагогічна та громадська діяльність П.Д. Пшеничного відзначена багатьма урядовими нагородами: ордени Леніна, «Знак Пошани», 4 великі срібні медалі, «Заслужений діяч науки УРСР» (1969 р.).
     Нині кафедра годівлі тварин та технології кормів нашого університету носить ім’я вченого.

     До вітальних слів та спогадів приєдналися також інші учні та колеги П.Д. Пшеничного Гопка Борис Максимович, Вертійчук Анатолій Іванович, Бородай Віталій Петрович, Бусенко Олександр Трохимович.

     Потому модератор форуму професор Михайло Сичов запросив наукових спікерів до слова. Спікерами науково-практичної конференції стали експерти з годівлі та ветеринарної медицини провідних галузевих компаній, які виступили з доповідями по «Актуальним проблемам годівлі тварин і технології кормів». Також слід зазначити, що на даному заході було присутні закордоні гості з ЧехіїПольщіСловаччиниМолдовиБілорусії та Німеччини.

  

     Відкрив конференцію виступ експерта з годівлі ВРХ AVA Group Ярослава Кушніра на тему «Основні тенденції якості кукурудзяного силосу в Україні». У своїй доповіді фахівець детально розкрив основні параметри, які застосовуються при аналізі кукурудзяного силосу на прикладі лабораторії визначення якості об'ємистих кормів і змішаних раціонів EurofinsAgro / BLGG, яка є партнером AVA Group.

  

     Про новий погляд на використання ферментованих шротів для покращення здоров’я шлунково-кишкового тракту сільськогосподарської птиці та тварин говорила Ольга ГармасьТОВ «Европейський протеїн Україна». Сучасні підходи до діагностики ацидозу молочних корів розкрив Юрій КуріленкоBiochem Ukraine LTD. Про те, як визначити вміст мікотоксинів у кормах за допомогою сучасних методів розповів Павло ФутерникRomer Labs Ukraine LLC. Новітні підходи в контролі здоров’я шлунково-кишкового тракту тварин презентував Павло ПоступаленкоBiomin Ukraine LLC.

     Кожна доповідь супроводжувалася широким обговоренням та численними запитаннями вчених і виробничників до спікерів. Завершив конференцію круглий стіл, на якому були підбиті підсумки та напрацьовані рішення.

Михайло Сичов,
завідувач кафедра годівлі тварин та технології кормів

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook